В "Лозенец" си искат парк между Кръстова вада - Изток и Витоша ВЕЦ Симеоново

Проект за парк в район Лозенец

Снимка: Фейсбук

Жителите на столичния район Лозенец искат да имат парк и вече са направили подписка с над 600 подписа. Мястото за зеленото пространство е между кварталите Кръстова ваза-Изток и Витоша ВЕЦ Симеоново.

В социалната мрежа подпписката събира все повече подкрепа и привърженици. Тя е внесена на 11 ноември т. г., с 602 подписа, в деловодството на район Лозенец, с входящ номер РЛЦ19-ГР94-1966, съобщават инициаторите в социалната мрежа.

Още преди да започне застрояването на Кръстова вада със затворен жилищен комплекс, точно под Околовръстното, през 2007 година от Столична община бяха планирали това пространство за парк.

Хората, които са се подписали в подкрепа на парка искат да получат информация за изграждането на този парк, както и за издадени строителните разрешения за частни парцели, които попадат в определената за парк територия. 

За подкрепа на парка гражданите се обръщат за подкрепа към новия кмет на Лозенец Константин Павлов и зам.-председателя на СОС и кандидат за кмет на София арх. Борислав Игнатов.

Един от доайените в градоустройството в София арх. Жана Стойчева пък споделя, че преди година студенти по архитектура в УАСГ са направили Паркоустройствен проект за парк Витоша ВЕЦ Симеоново. "Имаше отлични проекти", коментира архитектът. Гражданите са запознати с работата на студентите, но по-важното за тях е дали има частни имоти и разрешителни за строеж в определеното за парк пространство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

comment 1
22.11.2019 16:34
Nikolay
Къде може да се намери повече информация за въпросният парк?
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Мъж си изпра долните гащи във фонтана пред Народния театър...

Мъж в столицата намерил решение на проблема с липсата на пералня. Изпрал си гащите във водите на фонтана пред Народния т...

Прочети още keyboard_arrow_right