В Банкя започват ремонти на детски площадки

-

Снимка: Facebook

В столичният район Банкя започва работа по ремонт и възстановяване на съществуващи детски площадки. Вече има подписан договор с изпълнителите на проекта, съобщи дългогодишният кмет Рангел Марков.

Приоритетно се започва от площадката на ул. "Москва", където съоръженията са стари и опасни. Ще бъдат подменени съоръженията и в парк "Детски град", които над 10 години радваха нашите деца. Ще се ремонтират и част от съоръженията в кв. Михайлово, кв. Градоман, кв.Вердикал (двора на читалището), парк "Кестените" и площадката на ул. "Петко Д.Петков".

Остарелите съоръжения за игра ще бъдат заменени с иновативни уреди, които отговарят на всички европейски стандарти за надеждност и безопасност на децата, отбелязва районният кмет, като подчерта, че така от администрацията още веднъж засвидетелстват своето отговорно отношение към най-малките жители на Банкя.

Подписан е и договор с фирма изпълнител за възстановяване на участъци с неработещо улично осветление на територията на района.

Предстои и изграждане на лятна сцена в парк "Кестените", като проектът - дело на арх. Ивайло Владимиров, беше представен на жителите преди дни. "Събитията, които организирахме на това място през последните години, показаха, че то е изключително подходящо, особено през летните месеци, заради естествената прохлада.", отбеляза още Рангел Марков. Сцената ще бъде част от парковото оборудване без да засяга природната среда, а с нея ще има още едно прекрасно място за изява на малки и големи таланти.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Градският транспорт в снежна Банкя се движи, тежка е ситуацията в......

Градският транспорт в Банкя се движи въпреки натрупаният сняг. Цяла нощ машините на оператора по чистота са работили и у...

Прочети още keyboard_arrow_right