Започва електронно подаването на документи за компенсации на неприети деца в детска градина

Започва подаването на документи за компенсации ИСОДЗ, ПГУ и 1-ви клас

Снимка: Район Банкя

Родителите на деца, неприети в детски градини вече могат да подават заявления за изплащане на компенсация от държавата по нов модул. От днес вече е електронно в системата на Столична община, в която се кандидатства, съобщават от столичния район "Банкя".

От днес вече документите могат да се подават електронно. Информационната система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и първи клас в училищата на Столична община  прави служебни проверки в базата данни „Население“ по адреса на неприетото дете, както и неговия статус в регистрите на МОН.

Тези родители, които са подали Заявление за компенсация преди 27.09.2023 г. за учебната 2023/2024 г. трябва и електронно да подадат документи, като попълнят необходимите данни в модул "Компенсации" в Системата на Столична община и да прикачат съответните документи в системата. В случай, че имат затруднения със системата, могат да разчитат на обучени служители, които ще им съдействат, предупреждават от администрацията на район Банкя.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Градският транспорт в снежна Банкя се движи, тежка е ситуацията в......

Градският транспорт в Банкя се движи въпреки натрупаният сняг. Цяла нощ машините на оператора по чистота са работили и у...

Прочети още keyboard_arrow_right