В "Илинден" пак протестират срещу кмета Бранчевски, той представи нови заместници

-

Снимка: Facebook, кадър

Трети протест с искане за оставка на кмета на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски се проведе пред сградата на районната администрация.

Протестиращите за пореден път поискаха да бъде отстранен Радослав Колев, който заместваше Бранчевски по време на дългото му отсъствие заради травма на крак. Колев сам се оттегли от поста миналата седмица, след като стана ясно, че е в конфликт на интереси.

Проверяват зам.-кмета на столичния "Илинден", той се оттегля до приключване на проверките

Бранчевски съобщи, че е била проведена среща с представители на протестиращите, които изразили съмнение в това, че той действително има травма на крака и е претърпял операция. Към кмета ще бъде организиран Обществен съвет, който ще заседава регулярно, като ще се  обсъждат както конкретни проблеми, така и дългосрочното развитие на района. В съвета ще членуват активните граждани от района, съобщи още Емил Бранчевски.

Районният кмет представи новите заместник-кметове, които са постъпили на работа от понеделник, 12 февруари. Назначени към район Илинден са двама нови заместници:

Инж. Мариела Димитрова, строителен инженер. Тя ще  контролира и координира дейността на отделите "Инженерна инфраструктура, благоустройство, екология и контрол по строителството" и "Обществени поръчки, търгове и конкурси". Инж. Димитрова притежава дългогодишен опит в сферата на строителния и инвеститорски контрол, проектантска дейност, ОВК и ВиК, съобщава Бранчевски.

Ивайло Петров е финансист и ще отговаря за дейността на отделите "Финансово-счетоводна дейност и човешки ресурси" и "Регистрация и контрол на търговската дейност и управление на общинската собственост и жилищен фонд". Той имал богат опит в капиталовия и финансовия анализ, управление на инвестиционни проекти, както и в оценяването на компании и активи.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кашпи ще спират автомобилите да влизат в парк Света Троица...

След получени десетки сигнали от граждани, че автомобили преминават по алеите на парка, от Столичен инспекторат са взели...

Прочети още keyboard_arrow_right