"Факултета" държи класацията за най-много жители до 14 години

Кв. Факултета

Снимка: Google.com

Столичният квартал "Факултета", район Красна поляна е най-многоброен на жители до 14 години, като процент от цялото население. Това сочат данните на Визия за София при проучване на столичните квартали. След кварталът на Красна поляна следват Манастирски ливади - Запад и Изток, Малинова долина и Витоша.

От Визия за София са категорични, че не може да се определи, кои столични квартали са най-подходящи за младите семейства? Причината е, че младите семейства не са една хомогенна група с еднакви интереси, начин на живот и финансови възможности. Именно затова не може да бъде даден еднозначен отговор на този въпрос, коментират от инициативата, която работи за бъдещето развитие на столицата.

При избора на квартал влияели различни фактори. Някои от тях са възможност за закупуване или наемане на жилище, месторабота и близост до нея, начин на придвижване, социален живот и места, които се посещават, близост до паркове и градини, близост до приятели и хора от същото обкръжение, престижът на самото място, който понягога е продукт на маркетингови усилия.

Демографското изследване, проведено в рамките на Визия за София, показва, че най-много жители до 14-годишна възраст като процент от цялото население в квартала живеят във Факултета. Следват южните квартали като Манастирски ливади - Запад и - Изток, Малинова долина, Витоша. Това показва къде възрастово като дял най-много от всички са младите.

Оказва се, че в Люлин има потенциал и условия за настаняване на повече млади семейства с деца, но като дял от цялото население те не са толкова значителен процент. Адресната регистрация на живущите не винаги се актуализира, което пък усложнява събирането на демографска информация и са нужни по-задълбочени изследвания с по-точни данни, коментират от Визия за София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

И "Красна поляна" набира доброволци срещу коронавируса...

И в район "Красна поляна" вече започна кампания по набиране на доброволци за подпомагане на възрастни,болни и трудноподв...

Прочети още keyboard_arrow_right