Родители започнаха кампания за финансиране на нов двор в училище в "Лозенец"

photo_library
 • -

  Снимка: Facebook, Константин Павлов-кмет на район Лозенец

 • -

  Снимка: Facebook, Константин Павлов-кмет на район Лозенец

Родители започнаха кампания под надслов "За един европейски двор на 107 Основно училище Хан Крум". Училището е в столичният район "Лозенец" и се нуждае от средства са в размер на 6 773 €.

Кметът на Район "Лозенец" Константин Павлов побърза да популяризира кампанията за споделено фондонабиране. Събраните средства ще бъдат вложени в ремонт на външната настилка и в естетизацията на дворното пространство.

От ръководството на училището са потвърдили старта на кампанията и това, че бенефициент на сумата ще бъде именно самото училище.

"За мен като кмет е важно тук да спомена няколко неща. На първо място – да, наистина дворът на 107. ОУ „Хан Крум“ се нуждае от ремонт – проблемът е познат и дългогодишен. На второ място, поддръжката и обновяването на общинския сграден фонд, към който се числят и училищните сгради, е трайно недофинансирана, като годишните бюджети за ремонти не покриват и обичайната амортизация. И последно, ако някое училище си помогне само с ремонта, това въобще не значи, че местната власт си спестява едни средства, които веднага ще изтекат другаде", заяви кметът на район "Лозенец".

По думите му районните кметове изпращат до Столична община своите предложения за ремонти на училища, детски градини и други общински сгради в края на годината. Финансирането на тези нужди обаче е било доста скромно - само за няколко позиции годишно са отделени средства.

Павлов заяви, че искрено се надява кампанията да бъде успешна, за да има ремонтиран двор в сравнително разумен срок. Той обеща помощ от страна на районната администрация за строителните процедури и консултации по самото строителство, ако има нужда от това.

"Няма нужда да се връщаме към нашето Възраждане, за да си припомним, че дарителството остава единственият сигурен начин, при който всеки заделен лев в обществена полза да бъде похарчен по предназначение и съобразно волята на дарителя", каза още кметът на район "Лозенец".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в Лозенец...

Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в участъка между ул. „Борис Руменов“ и у...

Прочети още keyboard_arrow_right