С нова настилка е вече южният тротоар на ул. „Кръстьо Сарафов“

-

Снимка: Facebook

Приключи ремонтът на южния тротоар на ул. „Кръстьо Сарафов“ в столичния район Лозенец.

"Радвам се да съобщя, че след ремонта на последния участък от ул. „Милин камък“ до ул. „Св. Теодосий Търновски“, южният тротоар на ул. „Кръстьо Сарафов“ разполага с нова настилка по цялата си дължина", отбеляза кметът на района Константин Павлов.

Той припомня, че в последния участък, на който ремонтът е приключил наскоро с опесъчаване на фугите, са възстановени и 91 метра от историческите за улицата гранитни бордюри, които Столична община е предоставила от резервите си.

"През годините на застрояване с нови кооперации, гранитният бордюр масово е изчезвал и е бил подменян с прости бетонови модели или излети на място рампи за автомобилите с различен наклон, комуто както е било удобно за пред гаража", отбелязва районният кмет. По думите му, сега тротоарът има наистина хомогенен вид.

Подменени са 8 спирателни крана, направени са максимално възможните скосявания, доколкото го позволяват многото шахти и високо разположени кабели, концентрирани в ъгловите зони. Отстранена е и една скрита авария пред блок 51, от която платното се е наводнявало на няколко пъти през годините.

По отношение на странния бетонов осветителен стълб, който стърчи в средата на тротоара пред № 61, кметът съобщи, че вече има подписан договор за подмяна на осветлението в съответния участък. След подмяната дебелите бетонови стълбове ще бъдат премахнати.

"Остават и асфалтовите работи около преработения ъгъл с ул. „Св. Теодосий Търновски“, които ще извършим заедно с ремонта на осветлението. След което ще се концентрираме върху северния тротоар, който освен че е по-тесен, има нужда от ново осветление и от подмяна на дървесната растителност", отбеляза Константин Павлов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Учителите и учениците от столичното 107 ОУ влязоха в обновена сгр......

След дълго чакане ученици, родители и учители днес прекрачиха прага на реновираната сграда на 107 ОУ. Гости на тържеств...

Прочети още keyboard_arrow_right