Нов парк ще изникне в столичния Младост 3

-

Снимка: СОС

Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет ще разгледа предложение за инвестиране в имот в „Младост-3“, съобщават от пресцентъра на СОС.

Предложението е да бъде създаден „Парк със зона за събития, детска и спортна площадка и пъмп трак съоръжение“. Средствата ще бъдат осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд и са на стойност до 1 600 000 лв. Теренът за парка е придобит от държавата с решение на СОС през 2016 година и веднага са предприети необходимите действия по ЗУТ за изменение на действащия ПУП и отреждането му за парк за отдих, спорт и развлечения. Към момента е процедирано изменението на ПУП, издадена е виза за проучване и проектиране и е проведена процедура по ЗОП за изготвяне на инвестиционен проект, който вече е готов.

За обекта се предвижда изцяло нова алейна мрежа, ново парково обзавеждане, осветление, видеонаблюдение, водни елементи и озеленяване. Алеите са с променлива ширина, като в най-тесния участък ширината е 360 см, с възможност паркът да бъде обслужван от малък товарен автомобил за сметосъбиране или автомобил със специален режим на движение. Проектът включва комбинирана детска площадка за две възрастови групи от 0-3 и от 3-12 годишна възраст в партерната част, места за сядане до петното отредено за кафе, където е и ситуиран сухият фонтан, като акцент и отправен център. Зоната за събития е проектирана с максимален капацитет 200 човека. Проектът включва детски и спортни съоръжения, пейки, маси с пейки, кошчета за смет, афишна колона, указателни табели и др. Общо за цялата територия се предвижда ново осветление и видеонаблюдение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Съставиха 3 акта за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци в София...

Нерегламентирано изхвърляне на едрогабаритни отпадъци извън графика са установили в днешния ден проверяващите в столични...

Прочети още keyboard_arrow_right