Ученици от район Надежда ще правят клипове, посветени на доброто

Ученици от район Надежда ще правят клипове, посветени на доброто

Снимка: pixabay

Талантливи деца от столичния район „Надежда“ ще се състезават в конкурс за най-добър видеоклип на тема „Да направим света по-добър“, съобщават от местната администрация.

Инициативата се организира от Центъра по превенция към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в столичния район „Надежда“.

Целта е да провокира в учениците желанието да предадат своето положително послание към доброто чрез заснемане на кратък видеоклип, с който ще се противопоставят на езика на омразата, насилието и тормоза в училище. Идеята е по този начин да застанат срещу агресията и да подкрепят популяризирането на толерантността, съпричастността и емпатията.

В конкурса могат да се включат ученици от I до XII клас, разпределени в три възрастови групи: I- IV клас, V-VII клас, VIII-XII клас.

Всеки желаещ може да участва като изпрати кратък видеоклип (до две минути) в срок от 1 до 24 февруари. Материалите могат да бъдат изпращани на електронната поща на район „Надежда“. Видеото трябва да е придружено с кратка лична информация – три имена, училище, клас и телефон за връзка. Към тях може да бъдат добавени име на творбата, място на заснемане, ръководител.

С изпращането на своите клипове участниците дават своето съгласие те да бъдат използвани за целите на конкурса и да бъдат публикувани на Фейсбук страницата на МКБППМН район „Надежда“.

Компетентно жури ще оцени участниците в трите възрастови групи, като победителите ще станат ясни до 1 март.

Организаторите са подготвили специални награди за победителите: безжични слушалки, комплект за пирографиране, образователна игра /активни карти + маркер/, както и много изненади за най-активните.

Награждаването ще се състои на специална церемония, която ще се проведе на  7 март от 14:00ч. в административната сграда на район „Надежда”, ул. „Кирил Дрангов“ 55.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Черен дим се носи над "Надежда 1", усеща се остра миризма...

За лоша миризма във въздуха и черен дим от комините над ТЕЦ „Люлин“ сигнализираха читатели на Столица.bg &b...

Прочети още keyboard_arrow_right