До 2 месеца ще приключи ремонтът на ул. "Странджа" (СНИМКИ)

photo_library
 • Ремонтиран тротоар по ул. Странджа, кв. Банишора, район Сердика

  Снимка: Столица.bg

 • Ремонтиран тротоар по ул. Странджа, кв. Банишора, район Сердика

  Снимка: Столица.bg

Продължава ремонтът на столичната улица "Странджа" в кв. Банишора, район Сердика. Той ще приключи най-рано след два месеца, научи Столица.bg. Обновяването обхаваща нови тротоари с подменена настилка и вдигане на бордюрите, така че да не се качват автомобили. 

Ремонтът се извършва от Центъра за градска мобилност, който в инвестицонната си програма има предвидени 2,2 млн. лв. за нови тротоари в седем столични района. В края на миналата седмица Столица.bg съобщи за изчезнали работници от обекта на ул. Странджа 147 при сградата на бившия КАТ. Граждани се оплакаха, че цяла седмица не се работи, а от дъжда подложката от пясък е запушила каналите.

Проверка установи, че работниците са били на друг обект в район Сердика, тъй като са чакали да се донесат нови капаци за шахтите на ул. Странджа. След проверка от районния кмет инж. Тодор Кръстев сторителните дейности са възстановени и вече се вижда резултатът с новите тротоари.

По улицата се работи усилено, като едната бригада подготвяла тротоарите за ремонт, а втората след тях подменяла настилката. При повдигането на бордюрите ставало една ивица от пътното платно, която те изпълнителят я асфалтира. След приключването но ул. Странджа работниците продължават по ул. Клокотница и ще стигнат до кметството на Сердика, обясни пред Столица.bg инж. Кръстев. 

Ежедневно той посещава обектите и следи за качественото изпълнение на новите тротоари. А от общинската администрация по всички жилищни блокове са разлепени писма (ВИЖ СНИМКА 2) за насотящия ремонт.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Сердика" и "Средец" мобилен пункт приема опасни отпадъци от до......

Опасни битови отпадъци от домакинствата ще могат да бъдат предавани от гражданите в мобилен пункт за районите „Сре...

Прочети още keyboard_arrow_right