Довършването на ул. "Коперник" остава в програмата на Столична община за ремонт

Довършването на ул. "Коперник" остава в програмата на Столична община за ре

Снимка: Фейсбук

Тази година ще се направи и цялостен ремонт на подлеза на Румънското посолство, който свързва "Шипченски проход" и "Иван Асен"

Столичната улица "Николай Коперник" ще бъде изцяло ремонтирана и третият, финален етап ще бъде тази година. Обновяването остава в програмата на Столична община за ремонти. Това съобщи в социалната мрежа кметът на район Слатина георги Илиев.

През миналата година една от ключобите улици в кв. "Гео Милев", която започва от хотел Плиска" бе ремонтирана на два етапа. тази година ще се завърши последната отсечка от “Ат. Узунов” до “Калиманци”/“Иван Щерев”. 

Малчугани с тротинетки тестваха новия асфалт на "Николай Коперник"

Илиев е имал среща с зам.-кметът по строителството на Столична община инж. Ангел Джоргов и са уточнили програмата за Слатина. Районният кмет публикува и своеобразен отчет за ремонтите, без ул. "Николай Коперник", според който в Слатина през 2021 г. са направени ремонти на 8520 кв. м пътно платно.

Обновени са 2312 кв.м тротоари, възобновени, на  "Околчица" и "Циклама", са 2740 кв. м паркинги (около 200 паркоместа) и 30 бр. новоизградени дъждоприемни шахти.

На срещата са присъствали и районните кметове на съседните на Слатина райони - Изгрев, Искър и Средец, както и фирмата изпълнител, която има договор със Столична община за поддръжката на тези райони по абонаментната програма и допълнителните възлагания.

Обсъдени са планирането и оптимизация на работния процес. Георги Илиев и Трайчо Трайков, кмет на "Средец"са обсъдили ремонта на подлеза на Румънското посолство, който свързва двата района. Там подготовката е завършена и дългоочакваният ремонт ще започне. той е финансиран със средства от СОПФ.

"Така още един проблем, за който получаваме безброй сигнали, ще бъде решен", убеден е георги Илиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОПФ отпуска пари за спешен ремонт на 94-то училище в "Слатина"...

На финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) на Столична община ще разчита администрацията на ...

Прочети още keyboard_arrow_right