Кръчма в двора на училище: Трябва ли да е там и законно ли е?

7 СОУ „Св. Седмочисленици”

Снимка: 7 СОУ „Св. Седмочисленици”

Вече 17 години от 7 СОУ „Св. Седмочисленици” в район Средец водят съдебни битки и дела, за да запазят двора на училището от разположената в близост кръчма. Според учителите мястото на заведението изобщо не е там и това е пълен абсурд. Ръководството смята, че дворът принадлежи на школото и евентуално заграждане е незаконно. Въпросната част от двора обаче е частна.

Към момента няма информация за изпълнение на изискванията за строежи. Мястото е опасно за учениците, тъй като наоколо има множество строителни материали и стърчащи метални елементи. Освен това и пречи на часовете по физкултура. В района е имало и метална ограда, след обжалване от страна на училището, оградата е била премахната. Днес обаче собствениците на заведението отново искат да си заградят имота, сподели директорът на Дирекция „Общински строителен контрол” Влади Калинов, пред Нова телевизия.

Той сподели, че училището е паметник на културата. Ние сме притеснени, че заведението стана част от двора. Не е правилно да има подобно заведение точно в двора на учебно заведение. Разберете това не е магазин за книги или дрехи, а една кръчма, сподели зам.-директорът Атанас Ненов.

Ръководството на училището ще предприеме действия и ще оспорва констативния акт, като ще си търсят правата. Призовани бяха и всички родители да защитят училището на техните деца.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Почистването на драсканици по фасадите на сгради в София - след з......

  Почистването на грозни графити и драсканици от фасадите на сгради в столицата ще става след подадено заявление д...

Прочети още keyboard_arrow_right