Кметът на Възраждане направи първа копка за нова детска градина (СНИМКИ)

photo_library
 • Кметът на Възраждане направи първа копка за нова детска градина (СНИМКИ)

  Снимка: Район "Възраждане"

 • Кметът на Възраждане направи първа копка за нова детска градина (СНИМКИ)

  Снимка: Район "Възраждане"

 • Кметът на Възраждане направи първа копка за нова детска градина (СНИМКИ)

  Снимка: Район "Възраждане"

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова направи символична първа копка на новия корпус на 119 детска градина на ул. "Брегалница" 26-30. Теренът на сградата е в непосредствена близост до съществуващата сграда на детската градина.

Проектът е на стойност 2,7 млн. лв. с ДДС. Разгърната застроена площ (РЗП) общо е 1600 кв. м. - 1155кв. м на трите нива на сградата и 400 кв. м сутерен, обясниха от районната администрация. Отец Захари от православния храм „Св. св. Кирил и Методий“ отслужи водосвет за благословение на градежа на новата сграда. Детската градина ще има една яслена и 2 градински групи.

Бъдещата сграда ще бъде на 3 надземни и 1 подземно ниво. В подземното ниво са разположени - кухня и технически помещения. На първото ниво са: физкултурен салон и една яслена група. На втория етаж са две градински групи. Административните помещения са на третия етаж, където има и зали за индивидуална работа и учителска стая. Сградата ще има 2 асансьора – един товарен и един за децата и преподавателите.

„1500 деца в момента са обхванати в детските градини и ясли в район „Възраждане“. Полагаме усилия за подобряване на средата за малчуганите и техните преподаватели в 6-те детски градини на територията на района, в съответствие със съвременните изисквания за обучение, възпитание и социализация“, обясни Савова.

Новата сграда на 119 ДГ „Детска планета“ е част от Програмата на кмета Йорданка Фандъкова за увеличаване на броя на местата в детските градини и ясли в столицата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В творческа работилница деца оцветиха първите си икони в парк "Св......

Първите си икони оцветиха деца в столичния парк "Свети Никола", район Възраждане, в навечерието на християнския празник ...

Прочети още keyboard_arrow_right