Създават два нови къта за отдих и спорт във „Възраждане“

Създават два нови къта за отдих и спорт във „Възраждане“

Снимка: Фейсбук

Две пространства в столичния кв. "Зона Б-19" ще бъдат напълно преобразени и облагородени, съобщават от администрацията на район „Възраждане“.

Инициативата е на изявени творци от района, сред които актьорът Христо Мутафчиев, художниците Андрей Янев и Дарина Янева от Детска творчества Академия ДАЯ и Весела Щерева от Министерство на културата.

Предвижда се зоните да се превърнат в места за отдих, с възможности за спорт и игри на открито.

„Представих предстоящите дейности, за които вече е обявена обществена поръчка за проектиране и изграждане на зони за отдих, алейна мрежа, детска, спортна и фитнес площадки в междублоковото пространство в ж.к. "Зона Б-19", бл. № 6, 7, 8, 9 - квартал 233А, местността "Пробив бул. Пенчо Славейков". Предвидили сме и облагородяване и възстановяване на зелените площи.“, посочва районният кмет Савина Савова.

Проектът включва изграждане на Мрежа от зелени споделени пространства за почивка, локализирани в междублоковите пространства.

„Другото пространство, което предстои да бъде облагородено, да се възстановят зелени площи и настилки, както и да се изградят зони за отдих и детска площадка е междублоковото пространство в ж.к. "Сердика", при бл. 17, бл. 18А, бл. 19, в УПИ I, квартал 24, местност "НПЗ Средец", допълва районният кмет.

Строителните работи се финансират чрез Столична община по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Изграждане на мрежа от зелени споделени пространства за облагородяване и отдих, локализирани в междублоковите пространства на територията на шест столични района“, сред които е и район „Възраждане“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

И сградата на район Възраждане в София се украси с Великденски яй......

Пъстри великденски яйца украсиха пространството пред сградата на администрацията на район Възраждане в столицата, похвал...

Прочети още keyboard_arrow_right