Йорданка Фандъкова: Важно е детската градина да харесва и на децата, и на учителите, и на родителите

photo_library
 • -

  Снимка: район "Връбница"

 • -

  Снимка: район "Връбница"

 • -

  Снимка: район "Връбница"

Важно е детската градина да харесва и на децата, и на учителите, и на родителите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новата детска градина в с. Мрамор.

Новата сграда за две групи се посещава както от деца от Мрамор, така и от Волуяк. Тя има и физкултурен салон и кухня, каквито до сега е нямало, отбеляза столичният кмет.

"Когато започнахме работа по проекта, на това място имаше една ужасяваща барака, по която хората работеха, а децата ходеха на детска градина", разказа кметът на София. По думите ѝ още тогава старите сгади са обновени и е взето решение да се започне работа по проекта за нова сграда.

Освен новите салон и кухня, детската градина разполага и със соларни панели, с които се затопля водата, която ползва детското заведение, тя е и първата, която изцяло се отоплява на пелети. "Така че това е детска градина, която спестява енергия, а средствата си остават за децата и за учителите", добави Йорданка Фандъкова. По думите ѝ в новото детско заведение е осигурено всичко, за което един директор може да си мечтае.

С пускането на сградата в експлоатация няма да има недостиг на места за детска градина и ясла в с. Мрамор. Заедно с новите групи детската градина приема около 220 деца. Предстои още 26 деца да бъдат записани.

Това е петата нова сграда в район Връбница и с нея, заедно с още една сграда, която се строи в момента в района, се преодолява недостигът на места за деца от 3 до 6 години. Това е един от 15-те района, в които недостигът е преодолян, подчерта Йорданка Фандъкова.

Тя отбеляза ключовата роля на районните кметове за осъществяването на проектите за нови детски градини, тъй като те намират терените, подготвят процедурите, изпълняват и контролират строителството. "Моята задача е да осигуря финансиране и аз съм осигурявала на всички, които имат готовност".

Само след няколко дни очакваме да стартира строителството на новата детска градина в Обеля, където по предложение на кмета на Връбница теренът е отчужден. Новата сграда в Обеля-1 ще е за 12 групи - 8 градински и 4 яслени, уточни кметът Младен Младенов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Българска палитра“ обагри столичния кв. Обеля (СНИМКИ)...

Стотици жители и гости на столичния район „Връбница“ се събраха днес в кв. Обеля, за да станат част от втори...

Прочети още keyboard_arrow_right