Кой напълни контейнер за битови отпадъци в столичния Обеля 2 със строителни материали?

Кой напълни контейнер за битови отпадъци в столичния Обеля 2 със строителни

Снимка: Столичен инспекторат

Контейнер за битови отпадъци в район „Връбница“ е пълен със строителни материали, поради което сметопочистващата фирма не може да го обслужи, съобщават от Столичния инспекторат.

Въпросният контейнер се намира на ул. 3, до ДГ 138 „Приятели“ в ж.к. „Обеля 2“. 

„Съдът не е обслужен от фирмата поради тази причина, което ще възпрепятства ползването му по предназначение. Допълнителна организация с фирмата, за да се изчисти от нерегламентирано изсипаните строителни отпадъци, е направена за утрешния ден. Дейността е съобразена с оглед на това, че мястото е близо до детско заведение“, посочват от Инспектората.

От там припомнят, че при изхвърлянето е забранено смесването на обемни отпадъци /ЕГО/ с битови, зелени, строителни, електронно и електрическо оборудване и отпадъци от опаковки.

Строителни отпадъци, образувани от малки ремонти в домакинствата, се оставят до контейнерите за битови отпадъци според график за всеки район. Когато в домакинствата се извършват големи строителни ремонти, лицата са длъжни да ги събират в наети от тях специализирани контейнери и да ги предават на лица, притежаващи документ, издаден по реда на Закона за управление на отпадъците.

Гражданите могат да сигнализират за подобен род нарушения в Столичен инспекторат, в Оперативния център 02/ 987 5555 и в районните инспекторати. Нарушителите подлежат на санкции.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонтират улици и тротоари в столичния "Връбница"...

Продължават ремонтните дейности по улиците в столичните квартали "Обеля" и "Модерно предградие", съобщават от администра...

Прочети още keyboard_arrow_right