834 млн. лв. за заплати и издръжка на работещите в общинското образование в столицата

834 млн. лв. за заплати и издръжка на работещите в общинското образование в

Снимка: pixabay

След като миналата седмица местният парламент прие бюджетът на София, вече е готово и разпределението на финансовите рамки по райони, както и бюджетът, който се изпълнява от централната администрация на Столична община. Това съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов.

„Ако разгледаме отделните сектори на общината, ще забележим, че най-много са работещите по държавно делегираните дейности. Само в образованието – училища и детски градини са заети 18 359 души, а за техните заплати и издръжка са предвидени 834 млн. лева от бюджета на София. Затова беше много важно той да бъде гласуван от Столичния общински съвет“, посочва Барбалов.

В общинското здравеопазване са заети общо 2129 души, като това са предимно медицински сестри в училища, детски градини и ясли.

Работещите в администрацията на всички 24 общински района са общо 1532 души. В централните структури са заети 1228 души, в това число и работещите в общинските предприятия, театри, библиотеки и други структури.

„За всички видове разходи на общината - образование, здравеопазване, култура, социални дейности, поддръжка на чистотата, градски транспорт, сигурност и други дейности са предвидени общо 2, 269 млрд. лева от бюджета на София.“, допълва зам.-кметът.  

Барбалов уточнява, че в това число не влизат инвестиционните разходи. Обектите, които се изпълняват от централната администрация и районите са определени и гласувани от Общинския съвет в Капиталовата програма.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Приключи мисията "Жълти павета", отвориха за движение "Цар Освоб......

Приключи дългоочакваното пренареждане на жълтите павета по  централния столичен булевард "Цар Освободител". От днес...

Прочети още keyboard_arrow_right