Спаси София: Само 20% от предвиденото в Западен парк е факт

Западен парк

Снимка: Спаси София

От Спаси София се интересуват защо ремонтът на Западен парк не напредва. Според тях, на строителната площадка няма техника и работници.

По предварителен план ремонтът на парка трябваше да е приключил в края на 2018 г. Видно е, че там не се извършват никакви ремонтни дейности. Сроковете се удлжават многократно, но засега 20% от предвиденото е направено. От Спаси София искат ясен отговор от кмета на столицата кога ще бъде завършен ремонта на Западен парк.

Този парк е единствената зелена зона за кварталите Люлин, Западен парк, Илинден. Ремонтът не позволява иаползването му. Обяснението на СО, че се препроектира едната входна арка е неприемливо, смятат от Спаси София.

Има подозрения, че забавянето от страна на проектантското бюро, заело се с проектирането, а не от страна на фирмата – изпълнител.

От Спаси София допълват, че има премахнати табели, които са задължителни за проектите, финансирани от ЕС. Не са съгласни и с практирката да се плащата проекти с видими дефекти, които после да се поправят от общински предприятия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Строителни работи оставиха без ток над 1000 в центъра на София...

При несъобразени изкопни работи, извършвани от строителна фирма тази сутрин, бе скъсан кабел 10 киловолта, който е собст...

Прочети още keyboard_arrow_right