С модерна апаратура за над 300 000 лв. оборудваха физиотерапията в 14 ДКЦ (СНИМКИ и ВИДЕО)

photo_library
 • 14 ДКЦ нова апаратура

  Снимка: Столица.bg

 • Физиотерапия на 14 ДКЦ

  Снимка: Столица.bg

 • Физиотерапия на 14 ДКЦ

  Снимка: Столица.bg

 • Физиотерапия на 14 ДКЦ

  Снимка: Столица.bg

 • Физиотерапия на 14 ДКЦ

  Снимка: Столица.bg

За последните 4 години Столична община е инвестирала 55 млн. лв. в общинското здравеопазване

С нова и модерна апаратура вече е оборудван сектор "Физиотерапия и рехабилитация" на столичното 14 ДКЦ в кв. "Иван Вазов". Във всички зали за възстановяване и раздвиждване на ет. 4, днес бъше пълно с пациенти, видя Столица.bg. Там има два пъти повече пациенти от миналата година заради съвременните апарати, с които се прилага адекватно лечение на гражданите.

На проверка днес в поликлиниката бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, ресорният зам.-кмет Дончо Барбалов, председателят на здравната комисия на СОС д-р Веселин Милев, директорът на "Здравеопазване" д-р Моника Чеуз. Всички те разгледаха новата апаратура и се увериха в ефективността при лечението и добрите условия в общинската болница. 

Лекари и кенезетерапевти във "Физиотерапия и рехабилитация" прилагат процедури в електрогалванична вада, в която се прави и подводен масаж. Има техника за раздвижване на всяка става след счупвания или парези. Апратура има за пасивно раздвижване на колянна и тазобедрена става, глезен, раменна става, лакътна става, пръсти и китка. Закупени са още система за тракционна терапия на лумбален и шиен дял, апарат за ударно-вълнова терапия, апарат за ТЕКАР терапия, както и маса за екстензия.

Цялото ново оборудване бе представено от главния лекар д-р Милен Димов, който е лекар и националния отбор по художествена гимнастика.  Златните момичета и треньорският им щаб изцяло се доверяват на специалистите в сектора, за да лекуват травмите си и за пълно възстановяване.

Засега тук провеждаме само лечение, но има планове и възстановяването на момичета също да бъде при нас, каза д-р Илиева началник на сектора пред Столица.bg. Възрастни хора днес бяха на процедури. Мъж на около 60 години раздвижване раменна става с помоща на специалист и апарат.

Цялата техника е на стойност над 320 000 лв. 163 000 лв. е инвестирала Столична община в 14 ДКЦ, а 144 000 от тях са за закупуването на апаратура. Останалите около 156 000 са собствени на болничното заведение. Още 20 000 лв. са отпуснати за доставка и монтаж на абонатна станция за отоплението на сградата.

Сградата на заведението също е ремонтира  - покрив, дограмата, обновени са кабинетите, тоалетните, сменена е подовата настилка и решетките на отводни канали.  Закупени са ехокардиограф с два трансдюсера, ЕМГ апарат и два холтера, лазер за физиотерапия и принадлежности за кинезетерапия, както и апарати за офталмология.

"Наред с екологията и образованието, и здравеопазването също е сред приоритетите ни. Да поздравим екипа на д-р Милен Димов за усилията, които са положили. В 14 ДКЦ имаме модел за добро управление. За последните 4 години Столична община е инвестирала над 55 млн. лв.  в общинското здравеопазване - нова апаратура и ремонти на общинските болници.  Заедно със СОС в лицето на д-р Милев работим добре и само във "Физиотерапии" в 3 поликлиники сме инвестирали близо 400 000 лв. тази година", каза кметът Йорданка Фандъкова.

"Тук е събрано всичко за оптимално лечение със световно качество. В отделението има съвременна апаратура необходима за лечение. Благодаря на Столична община за подкрепата. За нас има добри отзиви. Имаме проект и тук при нас консултации ще прави български лекар, който работи в известна германска клиника. Той е специалист в гръбначните изкривявания", каза д-р Димов.

Заедно с гимнастичките бе и президентът на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева. Тя призна, че е също е била пациент на  Физиотерапията на 14 ДКЦ и е доволна. 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Трябва ли да има Книжен пазар на Славейков?
 • Да, ембламатично е (60%, 628 Гласове)
 • Да, празно изглежда без книжен пазар (12%, 125 Гласове)
 • Не, има толкова книжарници наоколо (11%, 117 Гласове)
 • Не, така ми харесва повече (16%, 162 Гласове)
 • Не мога да преценя (1%, 12 Гласове)
Общо гласували: 1044 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Обявяват грипна епидемия в София от понеделник...

Столичната РЗИ обявява грипна епидемия на територията на София-град от понеделник, 27 януари. От днес грипна епидемия е ...

Прочети още keyboard_arrow_right