Къде в столицата летят амурчета? Романтична карта с книгата „София. Адресите на любовта“ (СНИМКИ)

photo_library
 • Къде в столицата летят амурчета? Романтична карта с книгата „София. Адресит

  Снимка: Авторът

 • Къде в столицата летят амурчета? Романтична карта с книгата „София. Адресит

  Снимка: Авторът

 • Къде в столицата летят амурчета? Романтична карта с книгата „София. Адресит

  Снимка: Авторът

Авторката Магдалена Гигова разкрива тайните страсти на известни българи и прави карта на местата за целуване

Къде в София летят амручета и ухае на любов? На този въпрос отговор дава журналистът-пътешественик Магдалена Гигова. След шумния успех на „Шепот от стари дантели“, тя е подготвила нова книга с интимните трепети на известни българи. Както личи от заглавието „София. Адресите на любовта“, чувствата се разгарят, избухват и гаснат в столицата.

Любов, страст, целувки, сърдечни трепети, спомени и вълнения са разказани по завладяващ начин. "Арос", издателството на астроложката Светлана Тилкова-Алена, е създало полиграфическо бижу със специален романтичен подарък за читателите - двустранна цветна ламинирана карта 55/42 см, с адресите, на които Амур изпраща стрела. Отбелязана е всяка точка, където се развиват любовните истории.

Ако сте сантиментално настроени, ще можете да обходите маршрутите между тях с обекта на своите чувства. А защо не и да се целувате на всяко от 47-те места. За по-прагматичните времето за изминаването на разстоянията между софийските адреси на любовта е измерено пеш, с велосипед, с тротинетка…

Магдалена Гигова пише: „Имало едно време… Така започват всички приказки. Дори когато става дума за град. Имало едно време София. Днес я наричаме Стара, а преди повече от век е млада столица на начинаеща държава. Тогава калният и прашен градец се вдига на пръсти, за да изравни ръст с европейските си събратя.

В изкуството и културата българите няма нужда да мерят талант. По дарование те не отстъпват на световните писатели, художници, артисти, учени. По любовни страсти – също. Чувствените и поетични истории струят от всеки еркер, богато орнаментиран фронтон или сецесионова руина. Те са там. Трябва просто да се пресегнем, за да ги раздиплим, казва Магдалена Гигова.

Неспокойният дух на Стара София броди по жълтите павета, наднича от оцелелите дворчета и с драматичен шепот, раздиращ вик или пакостлив кикот доказва, че великите умове и безпощадните таланти също са обичали. А зад паравана на някогашния патриархален морал проблясват голото рамо на любовта и пикантният жартиер на Стара София.

Стара София не спира да шушне романтично… Защото българската столица продължава да е град за влюбване!“

Дори и сърцето ви да е свободно, „София. Адресите на любовта“ със своите 473 страници и 47 истории на прочути български творци, ще ви накара да зажаднеете за любов. Изпепеляваща, искрена, съзидателна.

Книгата е разделена на три части. Първата е „Страсти в стара София“, в която действието се развива в сърцето на градския център. Втората „Любовни пътеки – отблясък от ласки“ кръжи около Орлов мост и Борисовата градина. А третата съдържа информацията в заглавието си „Липите на Лозенец са виновни за всичко“.

Любопитното е, че Андрей Тилков е подбрал архивни снимки и заснел нови на всеки от споменатите в книгата места, където се разгаря любовта. Общо 291 нагледни илюстрации как е изглеждало мястото по време на действието и какво е сега.

Въведението във всяка глава е графична рисунка на софийския адрес в повествованието.

„София. Адресите на любовта“ кара възрастните да въздишат, младите да мечтаят, а юношите – любопитно да посегнат към произведенията на онези, за които са прочели. "„София. Адресите на любовта“ е пътеводител на сърцето!", убедена е авторката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (37%, 82 Гласове)
 • На време (17%, 37 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 41 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 56 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 6 Гласове)
Общо гласували: 222 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

УНСС в София и Хасково затвори, студентите продължават онлайн...

Един от най-големите ВУЗ-ове в страната - Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) затвори сградата, а с...

Прочети още keyboard_arrow_right