Комисия в Народното събрание ще проучва дейността на убития в Горна баня Божанов

-

Снимка: Столица.bg

Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика, създадоха депутатите. Решението беше взето със 192 гласа "за" и само един "против".

Парламентът избра зам. председателя  Никола Минчев за председател на комисията. Мануил Манев от ГЕРБ-СДС и Хамид Хамид от ДПС бяха определени за зам. -председатели. Комисията ще работи 3 месеца.

Полицията проверява имал ли е Божанов частен клуб на магистрати

Поводът за създаватено на комисията са твърденията за зависимости на магистрати от убития на 31 януари Мартин Божанов, известен като Нотариуса и изнесените от Антикорупционния фонд твърдения за частен клуб, собственост на убития, който е използнан за нерегламентирани връзки на магистрати от средно и високо ниво. Комисията ще проучва и твърденията относно осигуряване на чадър за противоправната дейност на Божанов, ще изяснява фактите, дали той е подпомогнат действително и ако да, от кого.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София и в страната: НАП ще наблюдава постоянно заведенията с дъ......

Под постоянен мониторинг ще бъдат поставени собственици на заведения за хранене в София и в цялата страна, които са напр...

Прочети още keyboard_arrow_right