Столична община е домакин на среща по проект за справяне с екстремни климатични събития

-

Снимка: Столична община

През тази седмица Столична община, в лицето на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, е домакин на  шестата поред  среща на консорциума във връзка с изпълнението на проект "ХАРМОНИЯ", съобщават от общината.

Проектът предвижда разработване на система за подкрепа  за справяне с изменението на климата и екстремни събития въз основа на Глобалната система за наблюдение на Земята (ГСНЗ) и модерни инструменти за моделиране. Проектът е финансиран по програма на Европейския съюз.

Срещата ще се проведе в рамките на два дни - 8 и 9 февруари 2024г., в Оперативния център за управление и координация на извънредни ситуации, експлоатиран от дирекция "Аварийна помощ и превенция". Заместник кметът на Столична община в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ ще открие събитието.

В рамките на двата дни партньорите и участниците ще отчетат задачите и напредъка  по проекта и ще представят своите презентации по разработването на системата заложена в него.Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София пред НСОРБ: Червените линии се поставят от гражда......

Местната власт е най-близо до гражданите. Във време на предизвикателства и промени от нас се очаква да познаваме най-до...

Прочети още keyboard_arrow_right