Представиха Светлана Митова, която ще оглави Софийска районна прокуратура

-

Снимка: Прокуратура на Република България

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов представи пред прокурорите от Софийска районна прокуратура Светлана Митова от Върховна прокуратура. С решение на Висшия прокурорски съвет от 15.02.2024 г. бе избрана за изпълняващ функциите административен ръководител на СРП.

„Необходимо е ново начало. Убеден съм, че в Районната прокуратура в София има огромен брой достойни магистрати, всеки от които е в състояние да изпълнява безупречно своите задължения. Обществото няма да търпи досегашните практики, които са върлували тук“, заяви главният прокурор Борислав Сарафов. Той подчерта, че Светлана Митова има всички необходими професионални и нравствени качества да се справи с нелеката задача да се възстанови доверието в СРП.

Пред прокурорите от СРП Светлана Митова заяви, че приоритет за нея е да „изгради стройна и добре работеща прокуратура, в която се работи със самочувствие и с доверие в обществото“. Прокурор Митова очаква прокурорите в СРП да се водят от принципите на почтеност, честност и професионализъм и с работата си всички заедно да изправят на крака най-голямата прокуратура в страната. „Тя има лоши обективни показатели, защото е прокуратурата с най-малък брой обвинителни актове на човек в цялата система на районните прокуратури. Да дадем  вяра на обществото, че в България има правосъдие“, каза Светлана Митова.

И.ф. административен ръководител на СРП прокурор Светлана Митова има над 26 години юридически стаж и е преминала през цялата йерархия в прокуратурата – от младши прокурор, през прокурор в РП, административен ръководител на РП, прокурор в окръжна и апелативна прокуратура. От 2020 г. Светлана Митова бе прокурор във Върховна касационна прокуратура, награждавана е за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Витоша ски": Проблемът със старите лифтове се политизира за поре......

Проблемът с модернизирането на съоръженията на територията на Природен парк „Витоша“ попада в обхвата на общ...

Прочети още keyboard_arrow_right