8 столични отбори ще играят в баскетболните първенства

Баскетбол, отбори, зали

Снимка: BGbasket.com

Осем столични отбори започват участието си в баскетболните първенства за мъже и жени у нас. След като загуби шампионската титла, победен от Балкан, отборът на Левски Лукойл се реваншира и победи ботевградчани за Суперкупата с 82:71 . Чавдар Костов бе избран за MVP, а треньорът на „сините“ Константин Папазов се закани, че ще изрови земята, но ще „позлати“ шанса, който му е даден тази година отново да води тима.

В Националната баскетболна лига (НБЛ) освен Левски Лукойл, който ще играе домакинските си срещи в зала „Универсиада“, сред 10-те състави e и Академик (Сф), той ще домакинства в Правец.

За първи път от доста години в мъжкото първенство, но в А група, участие ще запише ЦСКА. Неговите домакински двубои ще бъдат в зала „Румен Пейчев“ на Българска армия в Борисовата градина.  Другият столичен тим е Славия, той ще посреща гостуващите отбори в зала „Триадица“.

Столичните женски състави в елитната група са четири. Те са в А група, Запад, заедно с шампиона Монтана – Септември 97, Шампион 2006 и Славия ще играят срещите си в София в „Триадица“, а  Национална спортна академия (НСА) в своята зала в Студентския град.

Първенството на НБЛ започва на 5 октомври, събота. Ден по-късно е стартът на мъжката А група. Първият кръг на баскетболистките  е на 12 октомври, събота.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right