Балкан победи Рилски спортист

Балкан победи Рилски спортист

Снимка: БК Балкан

Балкан спечелиха мача срещу Рилски спортист с 81:70 и то на свой терен в Ботевград. Това беше двубой от четвъртия кръг в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ).  За баскетболистите на Балкан това е трети успех и ги нарежда в топ 3 на временното класиране заедно с лидера Черноморец и Спартак Плевен.

След като досегашния наставник на Рилски спортист Младен Манойлович обяви напускането си минути преди срещата, те бяха водени от Любомир Киров.

Доманиките не се оставиха нито за миг на своите гости като държаха превъзходство през целия мач. Мартин Сотиров отбеляза най-много точки за Балкан - цели 19, 5 борби и 6 асистенции. 15 точки добави Карл-Йохан Липс, 5 борби и 5 асистенции, а Малик Топин се включи с 13 точки и 8 борби.

От отбора на Рилски спортист най-добре се представи Чавдар Костов, който реализира 25 точки за отбора си, а Джоузеф Лоусън се отчете с 21 точки и 7 борби.

Шампионите Балкан ще бъдат домакини на мача със Спортинг Лисабон на 1 ноември 2023 г. в турнира за Купата на ФИБА Европа. На 4 ноември пък ще посрещнат Спартак (Плевен) в петия кръг на НБЛ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Френски петобоец извоюва победата при мъжете на Световната купа в......

Французинът Пиер Дежарден спечели по драматичен начин победата при мъжете на турнира за Световната купа по модерен петоб...

Прочети още keyboard_arrow_right