Йоана Георгиева, носителка на „Спортен Икар“: Мечтая за олимпийски връх, изпращам най-успешната си година

photo_library
  • Йоана Георгиева, носителка на „Спортен Икар“: Мечтая за олимпийски връх, из

    Снимка: Sport PR Events Managment

  • Йоана Георгиева, носителка на „Спортен Икар“: Мечтая за олимпийски връх, из

    Снимка: Sport PR Events Managment

Много съм щастлива, че изпращам най-успешната година в моята спортна кариера до момента. Надявам се 2024-а да е още по-успешна с участието ми на олимпийските игри. Това сподели новата голяма звезда на българския каяк Йоана Георгиева след като бе наградена със "Спортен Икар" за 2023 г. за „Пробив в световния спорт“.

През отиващата си година 20-годишната състезателка спечели първата квота за българския кану-каяк за олимпийските игри в Париж догодина - на 500 м едноместен каяк при жените. Йоана Георгиева се класира втора в Б финала на Световното първенство в Германия в края на август. Месец по-рано тя спечели световната титла на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години на първенството на планетата в Италия, както и сребърен медал на 500 м едноместен каяк.

„В първия момент смятах, че не съм успяла да спечеля квотата и бях много разочарована, но впоследствие, когато разбрах, че съм завоювала олимпийската квота, се почувствах много щастлива и удовлетворена. Първото нещо, за което си помислих, е, че трябва да тренирам и да се трудя още повече, за да мога да покажа на какво съм способна на самите олимпийски игри“, зарича се Йоана.

„Както всеки професионален спортист мечтая за олимпийски връх, за олимпийско злато. Убедена съм, че мога да го постигна. Вярвам, че имам още много какво да покажа от моя потенциал. Единствено се надявам да съм здрава. Пожелавам на всички здраве“, каза още Йоана.
Изказа и специалната си признателност към хората, благодарение на които преследва спортните си мечти.

„Благодаря на Българската федерация кану-каяк и на треньорския екип, без който нямаше да бъдат възможни всички тези успехи, до които стигнахме заедно. Искам да благодаря на моя личен треньор, който е и треньор на звено каяк – жени в националния отбор – Цветан Иванов, с когото тренирам, още от момента, в който започнах да се занимавам с този спорт. Благодаря на старши-треньора на националния отбор Милко Казанов за цялата подкрепа, която дава на всички състезатели. Благодаря на председателя на федерацията по кану-каяк господин Николай Бухалов, който е и вдъхновение за всички нас. Благодарна съм на целия екип на федерацията, на всички хора, които целогодишно полагат грижи за нас, състезателите, за да показваме най-доброто от себе си. Благодаря и на Министерството на младежта и спорта за цялата подкрепа“, каза Йоана

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right