Успех: Тодор Михалев със сребро на олимпийската квалификация по модерен петобой в Киргистан

Успех: Петобоецът Тодор Михайлов със сребро на олимпийската квалификация в

Снимка: БФМП

Пред петобоеца има още 5 турнира, за да си осигури квота за Париж'24

Най-добрият български петобоец Тодор Михалев започна с успех серията от състезания за спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж'24. Рицарят се класира втори на на турнира в Бишкек, Киргистан, съобщиха от Българската федерация по модерен петобой.

На олимпийската квалификация Михалев спечели сребро с общо 1494 точки. Изпревари го  Бугра Унал, Турция, с 1500 т. След българина остана соченият за фаворит унгарец Бенс Вичян с 1480 т.

Михалев заслужено стъпи на почетната стълбичка, след като показаните стабилни разултати във всяка от дисциплините - фехтовка 18 победи, плуване 2:09.52 минути, езда 285 точки и комбинирана дисциплина 10:26.91 минути.

Състезателят е изпълнил тактическите указания на треньорския щаб и е показал стабилно представяне във всяка една от петте дисциплини на петобоя. Целта ни беше да влезе в шестицата, споделиха от БФМП.

Модерният петобой няма директна квота за Париж, а състезателите събират точкио от няколко състезания от календара на UIPM. За да си осигури участие в Париж, пред Тодор Михалев има още няколко сериозни турнира, на които може да събере точките за олимпиадата - 4 Световни купи през 2024 г. и още един квалификационен турнир в Египет през януари.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right