Йордан Йовчев: Имаме най-доброто трасе за Паркур в света

-

Снимка: -

Шестима състезатели (петима мъже и една жена ) ще представят България на световната купа по паркур, която ще се проведе от 8 до 10 септември пред „Арена София“ в столицата.

При мъжете ще разчитаме на Руслан Пешев, Мартин Димитров, Йоан Досев, Петър Петров и Цветелин Пачев,а при жените - на Ксения Момчилова. 

„Смятам, че ще се представим добре като домакини и се надявам да имаме няколко финала. Надявам се момчетата и момичета да се представят достойно. Изключително голямо събитие, имаме голямо доверие от страна на международна федерация и на Министерството на младежта и спорта. Полагаме огромни усилия развитието на ърбан  спортовете, които се практикуват на открито. Паркурът е един от тях и ние се стараем да го развием по най - добрия възможен начин", сподели председателят на организационния комитет Йордан Йовчев.

„Утопия ни предоставят уникално трасе,  най - доброто в света. Тази година в конструкцията ще има много малка разлика, в сравнение с тази от миналата година. Ще има някои размествания на модулите, но като цяло се придържаме към вече утвърденото трасе, което състезателите са опознали“, каза още Йовчев. По думите му при мъжете имаме шанс единият от двамата ни участници на световното да вземе виза.

В програмата на състезанието са включени две дисциплини - скорост и свободен стил. 

„Ние вдигнахме летвата в спортната гимнастика. Преди с молихме за финали, а сега  вече финалите си нашите състезатели ги правят спокойно. Те искат медали, титли, искат да дишат от този въздух. Много са амбицирани", отбеляза легендата в спортната ни гимнастика. 

Олимпийският вицешампион на халки от Игрите в Атина през 2004 година сподели и каква е ситуацията с Дейвид Хъдълстоун, който представи България на Олимпиадата в Токио: „В момента той е в САЩ. Към момента поддържа някаква форма, но не активен“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Софийският брейк отбор X-energy crew триумфира на Балканиада в Со......

Софийският клуб по брейк X-energy crew записа успех, а България доминира на престижното първенство Battle of t...

Прочети още keyboard_arrow_right