Николай Генов вдигна колоездачната Купа Камен Станчев в Самоков

Николай Генов вдигна колоездачната Купа Камен Станчев в Самоков

Снимка: Фейсбук

Организатор на традиционното състезание е софийският клуб "Левски"

Николай Генов от пловдивския клуб "Цар Симеон" е победител и вдигна колоездачната Купа Камен Станчев в Самоков днес. При изключително силна конкуренция националът бе най-бърз по 103-километровото трасе край Самоков. 

Втори финишира Теодор Русев от Хемус, Троян, а трети е Мартин Папанов, Несебър. Генов удържа победата след жестоко преследване. Заедно с Теодор Русев се откъснаха и удържаха преднината пред  следващата ги група колоездачи. Преди изкачването на баира преднината им бе над минута и 30 секунди.

Мартин Папанов и Цветан Иванов стопиха преднината и почти ги настигнаха, но не успяха до финала. Генов пресечи финалната линия само 20 секунди пред конкурентите си за Купа Камен Станчев. Извън подиума останаха Цветан Иванов, Борислав Иванов и Йордан Андреев.

Стартът в Самоков бе генерална репетиция за Генов и Папанов, които са в състава на националния отбор по колоездене на България и през следващата седмица заминават за Африка, където ще участват в Обиколката на Камерун. 

Организатор на третото издание на Купа Камен Станчев е софийският колоездачен клуб  "Левски", който осигури и награден фонд от 1000 лв. за най-добрите. В надпреварата участваха състезатели от всички възрасти, което е потвърждение за набиращото голяма популярност родното колоездене.

Купа Камен Станчев е в чест на известния треньор на националния отбор по колоездене на България и на клуб „Левски“, София. А победителят, призьорите и шампионите във всички възрасти бяха бурно аплодирани и от зрителите на баскетболния мач Рилски спортист - Левски.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right