С екипировка като на ОИ в Токио ще играят състезателите в турнира по таекуондо в София

С екипировка като на ОИ в Токио ще играят състезателите в турнира по таекуо

Снимка: „Рамус София къп“

Участниците в 10-ото юбилейно издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София къп“ ще играят с електронната екипировка, която ползваха състезателите на олимпийските игри в Токио.

Домакин на надпреварата на 4 и 5 ноември ще е столичната „Асикс Арена“, турнирът е по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

Електронната екипировка ще бъде наета директно от компанията, която обезпечава олимпийските игри и световни първенства. В София ще пристигне екипът, който беше на олимпийски игри в Токио.

"Турнирът е за деца, но е важно екипировката да работи добре, за да бъде максимално обективно и най-добрите да победят. Двубоите ще се излъчват на живо в интернет от лидер на пазара по live strem-инг и видео заснемане", сподели Димитър Михайлов – президент на столичен клуб по таекуондо, който е организатор на състезанието.

Заявка за участие в турнира са подали над 900 състезатели от 21 държави.  Състезанието е от 2013 година и от първото издание идеята е да за деца в чест на Деня на народните будители. Така вече 10 години организаторите поддържат традиция.

Новото в турнира е, че е в календара на Европейския таекуондо съюз и носи точки за европейската ранглиста при кадети и юноши. Досега организаторите са правили само ранкингови турнири за мъже.

Точките за европейска ранглиста гарантира участието на по-силни състезатели и в София ще пристигнат едни от най-добрите таекуондисти в Европа. "Вярвам, че някои от тях може би ще спечелят олимпийски медали. Факт е, че доста от актуалните олимпийски шампиони, първо са участвали в нашите състезания“, гордее се вицепрезидентът на БФ по Таекуондо.

Тази година освен турнир в олимпийската дисциплина "Спаринг", в програмата на „Рамус София къп“ е включен и турнир в дисциплината " Пумсе" (форма).

Дисциплината е част от таекуондо, което е възможност състезателите да могат да се изявят и в тази дисциплина, допълни Михайлов.

Входът е свободен, състезанието е събота и неделя в "Асикс Арена". Срещите започват в 9.00 часа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 40 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 154 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Задължения към НАП спират финансирането на БФВТ от ММС...

Задължения и нередовни документи спират финансирането на Българската федерация по вдигане на тежести. Родната централа в...

Прочети още keyboard_arrow_right