Невяна Владинова с дебют като главен съдия на Световната купа в София

-

Снимка: Facebook, БФХГ

Международният съдия категория "Бреве" и Вицепрезидент на БФХГ - Невяна Владинова, ще дебютира като главен съдия на Световната купа по художествена гимнастика този уикенд, съобщават от федерацията.

"За мен е изключителна чест и огромна отговорност да бъда главен съдия на състезание от такъв ранг, а именно на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в зала "Арена София" от 12 до 14 април. Това е много важна стъпка за мен, но съм благодарна, че до мен стои един силен, отговорен и работлив екип, с който ще направим всичко възможно състезанието да протече гладко, спокойно и успешно. Ще подходя, както обикновено с голяма отговорност към доверието, което ми гласува БФХГ. Учила съм се и продължавам да се уча от най-добрите съдии в България по художествена гимнастика, които винаги са ми давали безценни и правилни съвети и вярвам, че мога да тръгна по техните стъпки", каза тя.

Владинова отбеляза още, че се готви за състезанието повече от месец. "Всички детайли по организирането на надпреварата са направени. От понеделник работим по цял ден в зала “Арена София”. Тук пристигат едни от най-авторитетните съдии на държавите, които ще вземат участие. За България съдии ще бъдат Филипа Филипова в индивидуалната надпревара и Християна Тодорова при ансамблите", отбеляза тя.

43 държави са заявили участие в състезанието - 15 ансамбъла и 57 индивидуални гимнастички. В София ще се състезават едни от най-силните отбори в света - Израел, Италия, Украйна, Япония. Очаква ни много зрелищна борба за медалите в София този уикенд, заяви главният съдия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right