Спират правата на Антъни Иванов, пропуска Олимпийските игри в Париж

Спират правата на Антъни Иванов, пропуска Олимпийските игри в Париж

Снимка: Фейсбук

Българският плувец е пропуснал три допинг проверки, наказан е от WADA

Спрени са състезателните права на най-добрия български плувец през последните години Антъни Иванов, съобщи Sportal.bg. По първоначална информация плувецът, който учи и тренира в САЩ няма право да се състезава от 10 октомври 2022 година през следващите 2 години. Наказанието му е наложено от Световната андидопингова агенция (WADA).

С тази санкция Антъни Иванов със сигурност ще пропусне участие на Олимпийските игри в Париж 2024. Наказанието, наложено на 23-годишния плувец е заради това, че пропуснал 3 пъти да се яви на извънсестезателен допинг тест през 2022 година.

В два от случаите той не е дал проби, докато е тренирал в САЩ, а третия път е бил в София, пише Sportal.bg. По-рано през тази 2022 година състезателните права на Антъни Иванов първо бяха спрени, а след това отново възстановени.

Наскоро българският плувец критикува системата за взимане на извън състезателни допинг тестове. Рекордьорът на България на 200 м бътерфлай е възмутен от честите проверки, които пречат на личния живот на спортистите. Той загатва, че тези практики може да го откажат от спорта.

"Пиша това, защото ми писна от всичко, което се случва зад кулисите около професионалните спортисти. Проверяват ме извън посоченото време за тестване, което е между 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво чудо излязох и си проверих телефона. Ако не го направя, ме обвиняват, че се крия. Какви са тези правила? Наказват спортистите, че не са на разположение за тестване 24/7. Това важи само за някои от тях, други имат "КОВИД" през 95% от годината и не могат да се тестват 4 седмици, правейки бог знае какво. Честен и чист спорт не съществува, а тестовете за допинг са пълен майтап", написа Антъни Иванов в "Инстаграм" на 4 октомври, цитиран от Sportal.bg.

"Става нелепо. Не разбирам как трябва да си на разположение, домът ти трябва да е на разположение, личният ти живот трябва да е на разположение 24/7, защото си добър спортист. Трябва да допускаш хора в къщата си по всяко време на деня без предупреждение. Това трябва да се промени. Отблъскват ме от нещо, което обичам, и това ме боли много", написа още Антъни Иванов на същата дата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right