Новините в София: Най-важното за деня 16 октомври 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 октомври 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 16 октомври 2022 г.

Транспортният синдикат на "Подкрепа" стяга протести в София

Увеличение на заплатите с 30% искат от транспортния синдикат на Подкрепа в София и предупреждават, че София може да остане без градски транспорт. Работещите в столичния градски транспорт планират поредица от протести, ако институциите не им обещаят по-високо заплащане. Това заяви Иван Кирилов, председател на федерацията на транспортните работници към КТ "Подкрепа".

Засадиха чинари и секвоя в парка в Горна баня и до "Монтевидео"

Горна баня и Овча купел се обогатиха с още няколко новозасадени дървета. За фиданките, засадени вчера, се похвали кметът на Овча купел Ангел Стефанов във фейсбук. "От днес в Овча купел сме с няколко дървета по-богати. Освен новите 8 секвои в парковете на Горна баня и Овча купел стара част, заедно с граждани и служители на фирма, която изпълнява компесаторно озеленяване, засадихме и 5 нови чинара", написа Стефанов.

От 140 до 200 лв. е кубик широколистни дърва в София

Двойно е поскъпването на дървата за огрев в София. Между 140 и 200 лв. е цената на кубик широколистни дърва за огрев, в зависимост от района. Транспортът, нарязването и цепенето се плащат отделно, което допълнително увеличава цената на кубик за огрев. Метровиците вървят по около 180 лв. за кубик.

Общински съветник пак иска махането на Паметника на Съветската армия от Княжеската градина

Общинският съветник от Демократична България Веселин Калановски призова с отворено писмо кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на комисията по култура Малина Едрева от ГЕРБ най-накрая да бъде задвижен въпросът с преместването на Паметника на съветската армия от Княжеската градина в София. Писмото, изпратено до медиите, е от името на групата съветници на ДБ и в него настояват паметникът да се демонтира и премести от мястото му в центъра на столицата от началото на мандата им през 2019 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 6 май 2024 г....

Времето на 6 май 2024 г. Топло с разкъсана облачност ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около...

Прочети още keyboard_arrow_right