3000 коли за час ще проверява новият паркпатрул на ЦГМ за платено паркиране в София (СНИМКИ)

photo_library
  • 3000 коли за час ще проверява новият паркпатрул на ЦГМ за платено паркиране

    Снимка: Столица.bg

  • 3000 коли за час ще проверява новият паркпатрул на ЦГМ за платено паркиране

    Снимка: Столица.bg

Проектът струва 6 млн. лв., колите са собственост на консорциум, разработил проекта и ще се ползват от ЦГМ 3 години

Между 2500 и 3000 леки автомобила за час ще проверява първият паркпатрул на ЦГМ, оборудван с камери и таблет, за платено паркиране. 

Технологичният автомобил на Центъра за градска мобилност - паркпатрул, бе представен днес на пл. "Св. АЛександър Невски". Колата е оборудвана с камери и таблет, които при движение засичат регистрационните номера на колите и на таблета веднага излиа кой как е паркирал, кой е в нарушение, за да му се постави скоба.

"Очакваме в края на май т. г. всички оперативни коли, скобарките, на ЦГМ да са оборудвани с камери. 20 коли ще обикалят и ще се оптимизира работата на Центъра. Ще се добавят много нови услуги за гражданите. В следващите месеци ще има специално приложение с всички услуги - паркиране, продажба на превозни документи и др.", каза директорът наЦГМ Димитър Дилчев.

Към момента служител обикаля зоните за платено паркиране, въвежда номера на колите и чака проверката, ако е в нарушение се обажда и пристига скобарката, за да "закове" колата.

"Това ще го прави партпатрулът, който при обиколка със скорост 25-30 км/ч проверява  между 2500 - 3000 автомобила в час", обясни Дилчев.

Новият паркпатрул налага и промени в наредбата за "дигитални скоби и "дигитални талони". Промените трябва да гласуват от СОС, обясни Андрей Лилов от консорциума собственик на технологичните коли. Проектът е за 6 млн. лв.

Остават и служителите на ЦГМ в зоните в кварталите, където не е достъпно за новите автомобили, уточни Димитър Дилчев.

Колите са собственост на консорциума, разработил проекта. ЦГМ ще ги ползва 3 години по договор и няма да ги застрахова и поддържа, това е ангажимент на собственика.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичен инспекторат направи регистър на драскачите, изпраща го н......

Столичен инспекторат е подготвил регистър на графитери, които редовно си оставят "подписа" върху ремонтирани и изчистени...

Прочети още keyboard_arrow_right