Кметът на София: Наложени са глоби за близо 120 000 лв. за непочистени улици и спирки

Кметът на София: Наложени са глоби за близо 120 000 лв. за непочистени ули

Снимка: Фейсбук

Снеговалежът спря още в неделя, но и в понеделник продължиха дейностите по разчистване на улици, тротоари, обекти и автомобили от паднали дървета и клони. Над 360 сигнала за паднали клони и дървета са отработени от екипите на Столичната община, АПП и пожарната в понеделник, съобщи кметът на София Васил Терзиев в профила си във фейсбук.

"Въпреки пълната мобилизация на екипите на Общината, на места в града има липса на активност на част от фирмите за поддръжка. За некачествено изпълнение на дейностите по почистване са наложени санкции в размер на близо 120 000 лева.
Те са за непочистени улици и спирки на градския транспорт", потвърди столичният кмет.

Тази седмица ще направим пълен анализ на начина, по който Общината се справи и ще подобрим процеса и времето за реакция, както и цялостната организация, за да бъдем още по-ефективни в подобни екстремни ситуации.
Възложих на всички районни кметове да направят огледи и да предприемат мерки за разчистване на падналите дървета. В извозването на пречупените клони в кварталите са ангажирани и фирмите за сметосъбиране. В рамките на днешния ден (б. р. понеделник, 27 ноември) екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ заедно с доброволци са отреагирали на повече от 50 сигнала", казва Терзиев.

Ето и какво е свършено в понеделник:

Аварийните екипи на общината продължават да са непрестанно на терен. Дирекция „Зелена система“, Общинското предприятие „Паркове и градски градини“ са отработили 167 сигнала с пречупени клони, дървета в паркове и градини и улици.
Започна и разчистването на трасето на трамвайна линия 10 от общинското предприятие „Общински земи и гори“, които работиха основно по отстраняване на клони и дървета покрай контактно-кабелната мрежа на ул. „Вишнева“. Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е реагирала на повече от 50 сигнала. И днес работата ще продължи и през нощта.

Събраната дървесина се извозва в инсталацията в „Хан Богров“, където от нея ще бъде произведен компост за обогатяване на зелените площи и парковете на града.
Днес продължи и почистването на вътрешно квартални улици в града. Преди обяд екипите извършваха обработки в районите Средец, Витоша, Нови Искър, Кремиковци, Триадица, Илинден, Надежда и Красна поляна, а след обяд в Сердика, Слатина, Панчарево и Витоша. Опесъчен е и пътят в природен парк Витоша – Златните мостове.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичната община и Вълка с общ график за премахване на незаконни......

Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в ловно стопанство "Искър". Това е показала проверка н...

Прочети още keyboard_arrow_right