Продължава подмяната на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи

-

Снимка: Столица.bg

В столицата продължава програмата за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи, съобщават от Столична община.

Към момента по проект за подобряване качеството на въздуха безплатно са подменени над 3550 уреда с нови отоплитeлни устройства в София.

Проектът „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“ предлага възможност на гражданите сами да изберат вида на отоплителното устройство.

Домакинствата имат най-голям интерес към климатици, следвани от уредите на пелети и газ, показват подадените заявления.

До края на месец август предстои монтирането на още 400 уреда – климатици, пелети, природен газ.

В момента се извършва и годишен технически преглед на доставените отоплителни устройства през отоплителен сезон 2021/2022.

Програмата за безплатна подмяна на отоплителни устройства се радва на интерес от гражданите, като само от началото на този месец има подадени нови 50 заявления за кандидататване.

Напомняме на всички граждани, че през настоящата 2022 г. продължават да се приемат заявления за подмяна на уредите за отопление на твърдо гориво, като поканата ще остане отворена до изчерпване на финансовия ресурс по проекта. Актуална информация за проекта може да намерите на: www.sofia.bg/opos

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За няколко часа: Трамвай 20 няма да се движи между „Подуене" и Ру......

За няколко часа днес трамвай 20 ще е с променен маршрут заради наложителни ремонтни дейности, предупредиха от Столична о...

Прочети още keyboard_arrow_right