С над 1 млн. лв. програма "Култура" финансира 136 проекта

Столична община

Снимка: Столица.bg

Сто тридесет и шест проекта ще бъдат финансирани на първата сесия на Столична програма „Култура” през 2019 г. Общата сума, която ще бъде вложена в тях е 1 271 597 лв. 

Тази година избраните проекти са тези, които отговарят на основния приоритет, който е осъществяването на връзки с европейската култура и изкуство, изграждането на взаимоотношения с успелите български творци в чужбина, както и насърчаване на проекти, които свързват български и европейски творци и продукции.

Приоритетът е свързан с участието на столични творци в културните процеси в глобален мащаб и с провеждането на инициативата Пловдив - Европейска столица на културата през 2019 г.

Организациите, които ще получат финансиране са разделени в 11 направление. Те са: "Театър", "Музика и танц", "Визуални изкуства", "Литература", "Историческо наследство", "Нематериално културно наследство", "Мобилност", "Културни партньорства и копродукции", "Активни публики", "Кино" и "София - творчески дом на киното". 

Втората сесия на програма "Култура" ще бъде обявена през тази година. В нея обаче ще се приемат само предложения за Направление 7: „Мобилност” (външна и вътрешна). Все още не са ясни сроковете. 

Редактор: Боряна Благоева

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

???????

Виж също

close

Учениците от 172-ро карат практика в шивашки завод в Локорско (......

Двадесет и двама ученици правят първите си стъпки в шивашкия бизнес и професия шивач, видя Столица.bg. Всички те са завъ...

Прочети още keyboard_arrow_right