Сигурността на София - руски байряци и люляци на Централни гробища за Трети март

Сигурността на София - руски байряци и люляци на Централни гробища за Трети

Снимка: Уикипедия

Кой на "Московска" 33 отговаря за руските байряци и люляците на Централни гробища? Кой отговаря за сигурността на София?

Най-бързият, кратък и верен отговор е - кметът Васил Терзиев!

Но не и най-точен, защото реално и професионално други отговарят  и те са длъжни да докладват на кмета.

Изминаха повече от 48 часа от незнайните "герои", които накичиха ключови столични булеварди с руски байряци за Трети март. Знаменцата се развяха в събота сутринта по Цариградско шосе, по Околовръстното, по Ботевградско! Има ли там камери и видеонаблюдение?

И във Фейсбук профила на кмета се появи "Извършва се проверка на записите от камерите на Центъра по видеонаблюдение, за да се установят фактите и извършителите, и да се предприемат съответните действия....".

Трети ден се извършва проверката и няма информация, кой аджеба забучи знаменцата по ключовите булеварди в София на националния празник Трети март?

На "Московаска" 33 чакат да свършат почивните дни, за да установят извършителите ли?

Тези осветителни стълбове по Цариградско, Ботевградско и Околовръстното част ли са от сигурността на Столична община или са за украсата за Китайската нова година? Възможно ли е всеки да си слага каквото иска и да кичи с каквото му хрумне обекти, които са общинска собственост?

И вместо да се открият нарушителите, от Столична община на Трети март ни съобщиха, че два парка ще светнат, а след месец и още два.

А дано Господ ни пази, но ако на осветителните стълбове не бяха руски знаменца, а пръчици с тротил, то тогава щеше цяла София да светне, но кой да знае!

Оказва се, че доминиращият информационен канал на кмета на София е Фейсбук, очевидно някой го е излъгал, че социалните мрежи са най-най и гарантират величие и вечност! 
И затова няма прессъобщения, няма предстоящи събития, няма резултати от приключили проверки. Има само Фейсбук и при това някой друг пише от името на Васил Терзиев, но във профила на Васил Терзиев.

И вместо да се открият нарушителите, да се предприемат мерки и прозрачно всички да разберат, че на общински обекти нищо и никой не може да поставя, на 3 март в 19 часа като на пожар се пуска до медиите линк към профила на кмета - "В понеделник, 4 март, броени дни преди Задушница, продължаваме с възстановяването на Централните софийски гробища и ще засадим люляци с ...".

Чудесно, но Централни гробища не са взривени, за да ги възстановявате и там никой не е слагал и руски байряци. Иначе е похвално, че ще се възстанови или увеличи зеленината в гробищния парк за 9 март - Задушница.

В последните 3 дни в София се случиха интересни неща - руски байряци из цялата столица, щото, ако бяха марокански на никого нямаше да направи впечатление, после два парка светят - браво, садиха люляци, а днес започна и миенето!

А на "Московска" 33 скоро ще цъфнат, първо защото е март и не се знае кой за какво отговаря, второ, защото кметът, а не "Зелена система" или "Паркове и градини", ще сади люляци, и трето, защото е непрофесионално, ако Фейсбук е официалният канал за комуникация на Васил Терзиев с медиите!

И все пак кой сложи руските знамена на стълбовете по булевардите?

Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичната община и Вълка с общ график за премахване на незаконни......

Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в ловно стопанство "Искър". Това е показала проверка н...

Прочети още keyboard_arrow_right