Столичното предприятие “Екоравновесие” има нов директор

Столичното предприятие “Екоравновесие” е с нов директор

Снимка: Столица.bg

Димитър Димитров е новият директор на столичното предприятие “Екоравновесие”, съобщиха от „Московска“ 33.

„Смяната на ръководството беше належаща, след като новият екип на Столична община се запозна с тежкото състояние на общинските приюти, свързани с недопустимия начин на отглеждане на безстопанствените кучета, лоши условия за работа на хората и неясно финансово състояние“, посочват от пресцентъра на СО.

Димитър Димитров има дългогодишен опит в администрацията и доказани качества, свързани с управлението на хора и процеси и си поставя за цел да разреши тежката управленска криза, довела “Екоравновесие” до това състояние. Новият директор влиза със заявка за задълбочен преглед и анализ на ситуацията в предприятието, изграждане на успешна стратегия за развитието му, прозрачно управление и активна работа с граждански организации и доброволци.

Веднага след започване на работа, новият екип на Столична община направи редица срещи с неправителствени организации, ангажирани с решаване на проблема с безстопанствените кучета.

Създадена беше комисия с участието на представителите на общината и на гражданския сектор, която да направи инвентаризация на настанените към момента кучета в клиника „Връбница“ и да даде предложение за подобряване на отглеждането им.

Освен това беше спряна обществената поръчка за храна със занижени показатели, като предстои да се направи нова процедура, с която да се осигури питателна храна за животните. Създаден беше ред и осигурен достъп на доброволци до помещенията на приютите, за да помагат на служителите в ежедневната им дейност.

„Назначаването на новия директор дава шанс за решаване на залежали с години проблеми, но независимо каква инвестиция се направи в “Екоравновесие” и колко добри специалисти са привлечени на работа, проблемът с бездомните кучета няма да бъде разрешен, докато има безконтролно размножаване на домашните животни и липса на отговорност у стопаните им. Единственият начин на спиране на притока на нови кучета към приют „Горни Богров“ и поетапно намаляване на настанените там животни е насърчаването осиновителската дейност и мащабна информационна кампания за ползите от ветеринарномедицинската кастрация“, допълват от Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (33%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 112 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София пред НСОРБ: Червените линии се поставят от гражда......

Местната власт е най-близо до гражданите. Във време на предизвикателства и промени от нас се очаква да познаваме най-до...

Прочети още keyboard_arrow_right