1200 кучета са осиновени от приютите на Екоравновесие в София тази година

-

Снимка: Екоравновесие

От началото на 2021г. до края на месец октомври от приютите на общинското предприятие "Екоравновесие" са осиновени 1200 кучета, съобщават от Столична община.

Повече от 200 от тях са заминали за Германия и Кралство Нидерландия по сключени споразумения между Столичната община и сдружение "Щройнерхилфе Булгариен" и сдружение "Овидефарм".

Почти същият брой кучета са осиновени от неправителствени организации, които също намират домове на кучета в чужбина.

Екипът на „Екоравновесие” отчита също, че през месец септември 2021г. са заловени 234 кучета, от тях 175 са кастрирани и 121 са върнати по местата на залавянето им.

Благодарение на доброволците, с които работят приютите, продължава инициативата за разходки на животните през уикендите. Инициативата е важна за социализацията на четириногите и възможността да си намерят дом.

Продължава и работата по „Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета“, казва директорът на Общинското предприятие Цветелин Добрев. От началото на годината до сега са кастрирани 2 078 кучета. В ход е и кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета, като през 2021 година са кастрирани общо 285 кучета.

Общинското предприятие е създадено с решение на Столичен общински съвет с основна цел овладяване популацията на безстопанствените кучета в София. Предприятието стопанисва общинските приюти в с. Горни Богров, кв. Сеславци и кв. Слатина, където ежедневно се полагат грижи за над 1500 кучета, до намиране на техните осиновители.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичен инспекторат направи регистър на драскачите, изпраща го н......

Столичен инспекторат е подготвил регистър на графитери, които редовно си оставят "подписа" върху ремонтирани и изчистени...

Прочети още keyboard_arrow_right