За 3 месеца: 1755 стари автомобила са стикирани в София

За 3 месеца: 1755 стари автомобила са стикирани в София

Снимка: Столичен инспекторат

1755 моторни превозни средства са стикирани на територията на Столична община, които отговарят на критериите за излязло от употреба моторно превозно средство. Това отчитат данните на комисията от екипи на Столичен инспекторат и служители на съответните районни администрации на територията на Столична община, съобщават от „Московска“ 33.

За тези автомобили тече тримесечен предупредителен срок, в който те трябва да предприемат действия по преместването или собствениците им сами да ги предадат за рециклиране. Ако след този период не бъдат взети мерки по доброволно премахване на колите, се пристъпва към принудително репатриране, което се извършва на площадки за разкомплектоване.

Голям дял от установените коли не са със софийска регистрация, което обаче не е предпоставка за забавяне на процедурата. Тя се прилага по един и същи начин за всички установени излезли от употреба автомобили, независимо от регистрацията. Принудително преместените коли на площадки за разкомплектоване през същия отчетен период са 160.

Най-голям брой стикирани и преместени негодни за употреба коли са в районите : „Люлин“, „Красно село“, Младост“, „Изгрев“, „Искър“, „Слатина“и „Илинден“.

„Напомняме на собствениците на тези превозни средства да не чакат административната мярка, а да инициират сами преместване на превозните средства. Изоставени на обществени места, колите често пречат на комуналните дейности по чистота, свободното преминаване на пешеходци или стават обект на замърсяване“, посочват от СО.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Започва монтирането на ново осветление по ул.“Шести септември“...

Монтирането на ново осветление по ул. “Шести септември“ в София започва от днес, съобщават от Столична общин...

Прочети още keyboard_arrow_right