Зам.-кметът на София инж. Ангел Джоргов: До дни отварят "Цар Освободител" след пренареждане на жълтите павета

Зам.-кметът на София инж. Ангел Джоргов: До дни отварят "Цар Освободител"

Снимка: Фейсбук

Ремонтът бе в отсечката от бул.“Васил Левски“ до ул.“15-ти ноември“, белите петна по паветата са останки от стара маркировка и ще се изчистят от строителя

До дни, до края седмицата ще бъде отворен за движение централния бул. Цар Освободител, където в отсечката от  бул.“Васил Левски“ до ул.“15-ти ноември“ за пореден път бяха пренареждани жълтите павета. Това съобщи зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

В момента се полага новата маркировка, приключва работата по активните ленти за движение на бул.“Цар Освободител“. Пренареждането на паважната настилка се извършва по проект в обхвата само на платната за активно движение (очертани с хоризонтална маркировка) на бул.“Цар Освободител“ от бул.“Васил Левски“ до ул.“15-ти ноември“.

"Очаква се до края на седмицата движението да бъде възстановено", казва инж. Джоргов, който направи ежедневната си проверка на обекта.

Кръстовището пред сградата на БАН, което е отворено за движение, не е част от обхвата на проекта. Работи се по отделни участъци в зоната на кръстовището, по които има неравности, уточни също инж. Джоргов.

Пренареждането се извършва по утвърдената от НИНКН технология. Тя беше изработената от експертна група от преподаватели от УАСГ и МГУ, инженери и строители. Паветата бяха предварително сортирани по размер, тъй като са с различна големина. В пренареждането се използват налични павета от същия булевард, както и такива, които са съхранявани на склад, обясни зам.-кметът по строителство.

Инж.Джоргов обясни, че белите ивици, ъгълчета на паветата снимани и пуснати в социалната мрежа като артинсталация, са част от стара маркировка върху жълтите павета. Той е категоричен, че това ще се почисти от строителя по възможно най-щадящия начин.

Откакто са наредени, преди повече от столетие, жълтите павета са ремонтирани само частично през 60-ти и 80-те години и са използвани различни материали като битуми, катрани и смоли.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София призова: Групите в СОС бързо да се обединят за р......

През изминалите седмици направих всичко възможно да осигуря диалог за мнозинство и разбирателство в Столичния общински с...

Прочети още keyboard_arrow_right