Започва пролетно миене на улици и булеварди в София

-

Снимка: Столична община

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и във връзка с повишаването на температурите започва извършване на миене на улици и булеварди в града. Това съобщават от пресцентъра на Столична община.

Благоприятните атмосферни условия днес позволяват извършване на миене. Столичен инспекторат има задача да създаде организация и извършва контрол на дейностите на фирмите, ангажирани с почистването и измиването.

Дейностите по миене с автоцистерна и маркуч се извършва, след като предварително са почистени регулите, уличните платна от наноси, отпадъци и др. и е проверена проводимостта на дъждоприемните шахти.

Увеличаване на миенето цели подобряване на околната среда и качеството на атмосферния въздух.

Поетапно ще се работи на следните улици и булеварди:

Днес след 11.00 ч. дейността ще започне в район „Надежда“ - ул. „Хан Кубрат“ и в район „Люлин“ - ул. „Владимир Динчев“, ул. „Търново“, бул. „Джавахарал Неру“.

Тази вечер слез 22.00 ч. с цел да не се пречи на движението работата ще продължи в район „Средец“ - бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Драган Цанков“, бул. „Пейо К. Яворов“ и в район „Възраждане“ – „бул. Константин Величков“, бул. „Тодор Александров“, бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“,ул. „Опълченска“.

В следващите дни при положителни температури миенето ще продължи в останалите райони.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Генчо Керезов посети Центъра за компетентност „КВАЗАР“...

Заместник-кметът по дигитализация, иновации и икономическо развитие на София Генчо Керезов посети Центъра за компетентно...

Прочети още keyboard_arrow_right