1000 вина от 100 изби идват за фестивал в София

НДК

Снимка: Столица.bg

1000 вина от 100 изби ще пристигнат в София за Балканския международен фестивал и конкурс на виното 2019. Осмото издание на фестивала ще предложи наситени емоции в началото на месец юни. Всички еликсири ще могат да се дегустират от столичани и всички гости на града. Шатрите за събитието ще бъдат разположени пред НДК между 7 и 9 юни 2019 г.

Преди фестивала обаче ще се проведе конкурс за най-добрите вина от от целия балкански регион. Записването за него продължава. А той ще се проведе в периода 5-7 юни. Отличените питиета ще бъдат присъдени от специално международно жури, в чийто състав влизат четирима носители на званието Master of Wine.

На фестивала ще може да пробваме голямо разнообразие от вина. Сред тях бутилки от най-добрите 100 изби от България, Гърция, Румъния, Турция, Хърватска, Словения, Македония, Босна и Херцеговина, Албания и Грузия.  Всеки ще може да ги пробва, като преди това закупи билет. Вината ще се продават и на префернциални цени. На място ще има великолепна храна приготвена от Sofia Restaurant Weeк. На разположение на гостите на фестивала ще бъдат редица ресторанти, които ще предлагат тематична кухня - гръцка, турска, сръбска, тайландска, българска, италианска, френска и други.

За доброто настроение ще се грижат и редица музикални изпълнители. Сред тях са Виво Монтана, Мерудия, Ангел Заберски, Милица Гладнишка. На фестивала разбира ще има и изненади, но те ще бъдат разкрити по време на фестивалният уикенд. Специални мастъркласове ще разтрият тайните на виното. 

Фестивала ще бъде достъпен и за децата. Като за целта всяка шатра ще бъде оборудвана с детски и фотокът, зона свободна за домашни любимци, сцена с музикални изпълнения и тематична стендъп програма, кът за продажба на артикули, фестивална книжарница, топ ресторанти (етно и гурме) и места за хранене, демонстрации на победителите от MasterChef, златна шатра с наградените вина в конкурса,място за рисуване с вино… и още куп изненади. Осмото издание на фестивала в София се осъществя с подкрепата на Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Дзукеро за пети път ще зарадва феновете си в София...

Певецът Джукеро ще зарадва своите почитали е София за пети пореден. Концертът на италианската звезда ще се проведе на 29...

Прочети още keyboard_arrow_right