Времето се затопли и въпреки редуването на слънце и облаци, дъжд и вятър пролетта идва. Със смяната на сезона вкусовете се променят и е време за нещо свежо и зелено. Столица.bg ви предлага няколко салати, за настроение с аперитив. За противниците на алкохола салатите вървят и с леко запечено или задушено пилешко месо, риба и най-вече сьомга. Предложенията на Мира Еленкова са тествани и доказано вкусни. Подходящи са и за хора, които са на диета.
Салата с ягоди
Необходими продукти:
Марула - 70 гр. (4-5 листа)
Айсберг - 70 гр. (4 листа)
Рукола - 10 гр. (1 шепа)
Ягоди - 20 гр. (5 - 6 бр.)
Ябълки - 30 гр. (половин ябълка)
Синьо сирене - 30 гр. (4 бр. малки кубчета)
Орехи (печени) - 20 гр. (по-малко от шепа)
Краставици - 100 гр. (половин, средно голяма)
Дресинг: сироп от нар, захар, лимон, сол, зехтин
Начин на приготвяне: Накъсваме марулата, нарязваме айсберга, добавяме руколата и ситно нарязаната краставица. Добавяме пасирания дресинг и печените орехи. Разбъркваме добре. Нарязваме на кубчета синьто сирене и го поставяме отгоре. Най-отгоре са ягодите, нарязани на четири и ябълките на кубчета.
Свежа салата с моркови
Необходими продукти:
Моркови -1 бр.
Ябълки - 1 бр.
Айсберг - 1/2 глава
Салата „Лоло Росо - 4 листа
Тиквички - 1 бр.
Домати - 2 бр.
Краставици -1/2 бр.
Лимонов дресинг: ябълки, лимон, сол, зехтин
Начин на приготвяне: Нарежете айсберга и салатата „Лоло Росо“. Настържете на едро ренде морковите, ябълките и тиквичките. Пригответе дресинга като пасирате продуктите за него. Разбъркайте всички продукти с него. Накрая наредете краставиците и доматите нарязани наситно. Сервирайте охладена.
Салата с киноа
Необходими продукти:
Айсберг - 100 гр. (5 - 6 листа)
Марула - 100 гр. (6 - 7 листа)
Бейби спанак - 50 гр. (по-малко от шепа)
Домати - 70 гр. (1/2 средно голям)
Киноа - 50 гр. (шепа)
Царевица - 20 гр. (4 - 5 супени лъжици)
Пресен лук -5 гр. (половин стрък)
Меден дресинг: мед, горчица, зехтин, сол, черен пипер (пасирано)
Начин на приготвяне: Нарязваме наситно айсберга, накъсваме марулата и добавяме бейби спанака. След това се добавя сварената киноа и разбъркваме добре. Нарязваме на дребно доматите и ги прибавяме. Поръсваме със сладка царевица и пресния лук.
Кулинарно вълшебство
Необходими продукти:
Марула - 80 гр.
Краставица - 100 гр.
Домат - 100 гр.
Печена чушка - 50 гр. (1 бр.)
Сладка царевица - 30 гр. (супена лъжица)
Пушено сирене - 50 гр. (3 кръгчета средно дебели)
Пушено пиле - 50 гр. (нарязано на ленти)
Начин на приготвяне: Накъсваме марулата и я овкусяваме с олио и зехтин. Поставяме я като канапе. Нарязваме краставиците и доматите на кубчета, а печената чушка на лентички и ги подреждаме върху марулата. Поръсваме със сладката царевица и нарязаното на кубчета пушено пиле. Декорираме с три кръгчета пушено сирене.
Утре сутринта очаквайте кулинарна изненада за Тородовден!
Коментари
Последни
Нови автомобили за пациентите на диализа във ВМА – София
Военномедицинска академия (ВМА) се сдоби със 7 изцяло електрически модела Volkswagen ID. Buzz за еко... Прочети още...
Общински съветник пита кмета Терзиев за състоянието на завода за отпадъци
Общинският съветник от групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС Иван Пешев иска информация... Прочети още...
Хванаха трима непълнолетни от Софийско за кражби
Само за ден полицията е задържала трима непълнолетни в Софийско за кражби, съобщават от Областната д... Прочети още...
"Пирогов: Детето, прието с огнестрелна рана в главата, е изведено от реанимация
Детето, което беше транспортирано от Враца до София с хеликоптер и оперирано по спешност с огнестрел... Прочети още...
Виж също
closeДзукеро за пети път ще зарадва феновете си в София...
Певецът Джукеро ще зарадва своите почитали е София за пети пореден. Концертът на италианската звезда ще се проведе на 29...
Прочети още keyboard_arrow_right