Предложенията на Столица.bg за свежи пролетни салати

Салата с ягоди

Снимка: Столица.bg

Времето се затопли и въпреки редуването на слънце и облаци, дъжд и вятър пролетта идва. Със смяната на сезона вкусовете се променят и е време за нещо свежо и зелено. Столица.bg ви предлага няколко салати, за настроение с аперитив. За противниците на алкохола салатите вървят и с леко запечено или задушено пилешко месо, риба и най-вече сьомга. Предложенията на Мира Еленкова са тествани и доказано вкусни. Подходящи са и за хора, които са на диета.

Салата с ягоди
Необходими продукти:
Марула - 70 гр. (4-5 листа)
Айсберг - 70 гр. (4 листа)
Рукола - 10 гр. (1 шепа)
Ягоди - 20 гр. (5 - 6 бр.)
Ябълки - 30 гр. (половин ябълка)
Синьо сирене - 30 гр. (4 бр. малки кубчета)
Орехи (печени) - 20 гр. (по-малко от шепа)
Краставици - 100 гр. (половин, средно голяма)

Дресинг: сироп от нар, захар, лимон, сол, зехтин

Начин на приготвяне: Накъсваме марулата, нарязваме айсберга, добавяме руколата и ситно нарязаната краставица. Добавяме пасирания дресинг и печените орехи. Разбъркваме добре. Нарязваме на кубчета синьто сирене и го поставяме отгоре. Най-отгоре са ягодите, нарязани на четири и ябълките на кубчета.

Свежа салата с моркови
Необходими продукти:
Моркови -1 бр.
Ябълки - 1 бр.
Айсберг - 1/2 глава
Салата „Лоло Росо - 4 листа
Тиквички - 1 бр.
Домати - 2 бр.
Краставици -1/2 бр.

Лимонов дресинг: ябълки, лимон, сол, зехтин

Начин на приготвяне: Нарежете айсберга и салатата „Лоло Росо“. Настържете на едро ренде морковите, ябълките и тиквичките. Пригответе дресинга като пасирате продуктите за него. Разбъркайте всички продукти с него. Накрая наредете краставиците и доматите нарязани наситно. Сервирайте охладена.

Салата с киноа
Необходими продукти:
Айсберг - 100 гр. (5 - 6 листа)
Марула - 100 гр. (6 - 7 листа)
Бейби спанак - 50 гр. (по-малко от шепа)
Домати - 70 гр. (1/2 средно голям)
Киноа - 50 гр. (шепа)
Царевица - 20 гр. (4 - 5 супени лъжици)
Пресен лук -5 гр. (половин стрък)

Меден дресинг: мед, горчица, зехтин, сол, черен пипер (пасирано)

Начин на приготвяне: Нарязваме наситно айсберга, накъсваме марулата и добавяме бейби спанака. След това се добавя сварената киноа и разбъркваме добре. Нарязваме на дребно доматите и ги прибавяме. Поръсваме със сладка царевица и пресния лук.

Кулинарно вълшебство
Необходими продукти:
Марула - 80 гр.
Краставица - 100 гр.
Домат - 100 гр.
Печена чушка - 50 гр. (1 бр.)
Сладка царевица - 30 гр. (супена лъжица)
Пушено сирене - 50 гр. (3 кръгчета средно дебели)
Пушено пиле - 50 гр. (нарязано на ленти)

Начин на приготвяне: Накъсваме марулата и я овкусяваме с олио и зехтин. Поставяме я като канапе. Нарязваме краставиците и доматите на кубчета, а печената чушка на лентички и ги подреждаме върху марулата. Поръсваме със сладката царевица и нарязаното на кубчета пушено пиле. Декорираме с три кръгчета пушено сирене.

Утре сутринта очаквайте кулинарна изненада за Тородовден!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 150 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Дзукеро за пети път ще зарадва феновете си в София...

Певецът Джукеро ще зарадва своите почитали е София за пети пореден. Концертът на италианската звезда ще се проведе на 29...

Прочети още keyboard_arrow_right