Близо 200 души са се събрали около НДК за Луковмарш, ВАП сезира МВР и СО

Луковмарш

Снимка: Видяно в София/Диана Попова

"Фритьоф Нансен" е затворен откъм бул. Патриарх Евтимий.

Районният кмет Трайчо Трайков информира, че автомобилите на живущите ще бъдат пропускани. По негова информация получената от полицията в района, ще бъдат пропускани по 10 души от събралите се близо 200 за шествието.

По-рано през седмицата против проявата се изказаха политическите групи на ГЕРБ/СДС, БСП и ДБ в Столичен общински съвет.

Върховна административна прокуратура по-рано днес сезира Министерство на вътрешните работи и Столична община във връзка с опазването на обществения ред. От МВР информират, че са предприети всички необходими действия за опазване сигурността и обществения ред на територията на столицата. Шествието е прекратено със заповед на Кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

От общината съобщават, че по-рано през седмицата не е съгласувано заявеното от организаторите шествие от НДК - бул. „Витоша“ -бул. „Патриарх Евтимий“ - ул. Г.С. Раковски“ - бул. „Княз Дондуков“- ул. „Тракия“ въз основа на получени становища от ДАНС, СДВР и ВАП. Събитието е съгласувано само в частта му „поднасяне на венци на ул. „Тракия“ №1.
 
След издаване на заповедта, СДВР е започнало разделяне на участниците на малки групи, които по най-краткия маршрут да стигнат до заявената крайна точка. Шествие не е проведено.

Столичани призовават в социалните мрежи да не се преминава в централната градска част около НДК - Фритьоф Нансен, Патриарх Евтимий и бул. Васил Левски.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

БДЖ ще транспортира участници и техните велосипеди в „Байк и Рън ......

БДЖ ще осигури транспорта на участници и техните велосипеди в традиционното ежегодно състезание „Байк и Рън за Чеп...

Прочети още keyboard_arrow_right