В София и в страната: Две нови акции за безопасност на пътя

-

Снимка: Столица.bg

Две нови акции, свързани с безопасността на децата на патя, започва „Пътна полиция“ от днес, 15 юни.

От 15 юни до 31 август „Пътна полиция“ ще проведе традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“, съобщи вчера главен инспектор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция“. Акцията ще включва превантивни и контролни мерки в районите на детските градини и училищата, както и в малките населени места. Близнаков посочи, че полицаите ще бъдат безкомпромисни към водачите, които нарушават правилата за превоз на деца.

Успоредно с тази акция, във връзка с интензивния трафик, от 15 юни до 14 септември ще се проведе акцията „Безопасно лято“, която ще е насочена към ограничаване на пътните произшествия. В дните петък и неделя между 14 и 21 часа по основните пътни направления, на изходите на големите градове и входовете на курортните комплекси ще бъдат ангажирани максимален брой полицаи и технически средства. Успоредно с това полицейските служители ще се движат в трафика и ще следят за неправилни маневри и движение по автомагистралите.

„Водачи, които не се вписват в обичайната пътна обстановка чрез прояви на агресия, нетърпение и други подобни ще бъдат извеждани от трафика и активно проверявани“, добави главен инспектор Близнаков. Той добави, че ще продължат и проверките на водачи за алкохол и наркотици.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Голямо задръстване между 30 и 40 км на „Хемус“ в посока София...

Огромно задръстване се е образувало на между 30-и и 40-и км по АМ „Хемус“ в посока столицата, съобщават във ...

Прочети още keyboard_arrow_right