20 младежи ще се обучават безплатно за военни лекари, таксите се поемат от ВМА

-

Снимка: ВМА

Започва приемът на документи за явяване на редовна изпитна сесия и за кандидатстване по специалността „Военен лекар”, която се осъществява по тристранния проект между Военномедицинска академия, Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна и Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров", съобщават от столичната ВМА.

Документи могат да се подават от днес, 13 юни. Крайният срок за записване е 27.06.2022 г., а повече информация относно изискваните документи, начините за регистрация и изпитите може да бъде намерена на интернет страниците на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна и Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров".

Обучението по специалността „Военен лекар” стартира през 2017 г., като ежегодно се приемат по 20 курсанта, на които е осигурено: безплатно обучение в двата университета; гарантирана реализация след завършване с договор за работа като военен лекар – 10 години; настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, участия в научни форуми – таксите, за които се поемат изцяло от ВМА.

В края на шестгодишното обучение получават две дипломи: магистър по „Медицина” и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”. Всеки един от завършилите специалността ще има възможност за специализация във ВМА, както и за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Двама мъже получиха шанс за нов живот с бъбречни трансплантации в......

В неделния ден на двама мъже с хронична бъбречна недостатъчност бяха извършени бъбречни трансплантации, с които пациенти...

Прочети още keyboard_arrow_right