2000 военнослужещи са дарили кръв за пациентите на ВМА-София

2000 военнослужещи са дарили кръв за пациентите на ВМА-София

Снимка: ВМА - София

Две хиляди военнослужещи и цивилни служители от различни военни формирования са дарили безвъзмездно кръв от началото на годината, помагайки на екипите на Военномедицинска академия (ВМА) в битката за човешкия живот, съобщават от здравното заведение.

Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти всяка година. Нуждите на болницата са ежедневни – за различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания.

„Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от нашите мисии. В тази връзка периодично организираме кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад каузата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Около 7000 са годишно кръводарителите във ВМА. Половината от тях са от редовете на Българската армия.

Националната трансфузионна система е част от националната сигурност, а  Кръвният център на ВМА от своя страна е част от тази верига. При необходимост винаги се отзоваваме – не само на територията на София, но в цялата страна, изтъкна още проф. Попов. Той благодари на всички дарители, които безвъзмездно помагат за спасяването на човешки животи!

Извън акциите „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. За допълнителна информация тел.: 02/ 92 25 506.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Доц. Кунчев: Няма да се въвежда епидемична обстановка заради кокл......

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходим...

Прочети още keyboard_arrow_right