Експерти от Израел ще помагат за Детската болница в София

Експерти от Израел ще помагат за Детската болница в София

Снимка: Министерство на здравеопазването

Израелски болници са готови да ни предостави експертен опит относно създаването на Национална детска болница в София. Това стана ясно по време на посещението на здравният министър д-р Асен Меджидиев в Израел, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Той беше там по покана на водещи детски болници. С ръководителите на  педиатричните лечебни заведения бяха обсъдени възможностите за обмяна на опит при изграждането и управлението на подобни медицински структури. Обсъдена беше темата за обмен на кадри и за провеждането на тесни специализации на млади лекари, с цел развитие на двустранното сътрудничество в областта на детското здравеопазване.

В рамките на следващия месец екип от представители на държавните детски болници – собственост на един от здравноосигурителните фондове в Израел, ще посети България, за да подпомогне организацията за формирането на екип за анализ потребностите на нуждите, ключов за изграждането на бъдещата Национална детска болница.

Следваща стъпка ще бъде планирането на краткосрочни, фокусирани специализации за млади наши лекари в Израел, както и обмен на експерти, профилирани в областта на детското здравеопазване.

В Израел на вниманието на министър Меджидиев бяха представени структурата, организацията на работа и дейността на група водещи детски болници („Меир“, „Шеба – Тел Ашумер“, „Шнайдер“ и „Бейлинсон“).

Бяха проведени срещи, на които се коментира темата Майчино и детско здравеопазване. Д-р Меджидиев посети и център по репродуктивно здраве в болница „Бейлинсон", където беше договорено създаването на Обучителен център за женско здраве и репродуктивна медицина у нас.

Проектът ще бъде финансиран от израелска страна, като ще бъде осигурено и първоначалното обезпечаване със специалисти.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проверяват сигнал от столична болница за фалшива реклама на храни......

Започна проверка за невярна информация, използвана за реклама на хранителна добавка в интернет, съобщават от Софийска ра...

Прочети още keyboard_arrow_right